Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uzrok nije poznat

Vatrogasci i dalje nadziru požar na sisačkom odlagalištu otpada: Za građane izdano posebno upozorenje

Aktualno Galerija Zapalio se otpad u blizini Siska - 1 Zapalio se otpad u blizini Siska - 1 Foto: DNEVNIK.hr Zapalio se otpad u blizini Siska - 2 Zapalio se otpad u blizini Siska - 2 Foto: DNEVNIK.hr Zapalio se otpad u blizini Siska - 3 Zapalio se otpad u blizini Siska - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Zapalio se otpad u blizini Siska - 4 Galerija 1/4 >>
Vrućine su pomogle da se štetne čestice iz požara otpada kod Siska ne šire zrakom. U nedjelju poslijepodne buknuo je na odlagalištu plastike, guma, namještaja, a i u ponedjeljak vatrogasci neumorno rade da ga zadrže pod nadzorom.

U nedjelju poslijepodne požar je buknuo na odlagalištu plastike, guma i namještaja u Sisku, a i u ponedjeljak vatrogasci neumorno rade da ga zadrže pod nadzorom.

Dan ranije deseci vatrogasaca sudjelovali su u akciji gašenja. Gorjela je otpadna plastika, zahvatilo je i halu tvrtke u poslovnoj zoni. Crni dim iznenadio je i mještane iz obližnjih kuća, a neki su došli snimiti požar.

"Išli smo jer je to strahovito velik dim što je sukljao negdje iza 17 sati popodne do negdje do 22 a onda poslije 22:22 se ponovno aktivirao plamen, a dim u principu nije ni prestajao", rekao je za Dnevnik Nove TV Đuro Prpić iz Novog Pračna.

"Osjetio se neugodan miris i sušila su se usta. Bili smo vani, ali smo zatvorili prozore, spustili rolete da što manje ulazi u prostorije", dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drama u Engleskoj VIDEO Nakon snažne eksplozije susjedi herojski uletjeli u plamen i spasili muškarca, ali ženi nije bilo spasa: "Bio je zarobljen, vrištao je..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na odlagalištu otpada Cijelu noć trajala je borba s vatrenom stihijom: Požar kod Siska još nije ugašen

"Osjetilo se dosta jutros, osobito jutros je bilo dima. Ajde sad je vjetar to raspuhao pa je i podnošljivo", rekao je Jandro Prpić, također iz Novog Pračna.

Marija Prpić iz Pračna rekla je kako je oko 23 sata stavila i masku. "Izašla sam van, opazila sam miris i stavila masku koliko toliko da pomogne. Smrdilo je, dim je bio. Kako je vjetar puhao pa nam je sve po vrtu", rekla je Marija Prpić.

Na teren su došli i epidemiolozi

Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, kazao je kako su ljudima izdali upozorenje.

"Izdali smo im upozorbu da zatvore prozore i vrata i da ne izlaze ako ne moraju te da što kraće borave vani dok ne utvrdimo o čemu se radi", rekao je.

Izmjerili su čistoću zraka i zaključili da nema opasnosti.

"Što nam pogoduje, stalno se žalimo velika vrućina, toplotni je umor, ali ovako visoka vrućina nam omogućuje da se te čestice dižu u gornji dio atmosfere, a onda ih ruže vjetrova razbijaju smanjujući tako koncentraciju", pojasnio je za Dnevnik Nove TV Inoslav Brkić.

Što je dovelo do požara? Očevid će policija tek provoditi, a posla će biti i za inspekciju zaštite okoliša. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene