Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA DEPONIJU

Tužiteljstvo objavilo uzrok požara koji je dva dana buktio u Sisku: Sve okolnosti se istražuju

Zapalio se otpad u blizini Siska - 4
Zapalio se otpad u blizini Siska - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Prema onome što je utvrdilo Općinsko državno odvjetništvo u Sisku, uzrok požara koji je izbio prošle nedjelje je samozapaljenje glomaznog otpada u skladištu jednog trgovačkog društva koje se bavi zbrinjavanjem otpada.

Uzrok požara koji je buknuo prošle nedjelje, 26. lipnja na odlagalištu otpada u Sisku je samozapaljenje glomaznog otpada, objavilo je nadležno tužiteljstvo.

Očevid je provela općinska državna odvjetnica uz stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" i policajaca te inspektora zaštite na radu.

Zaplamsalo je u mjestu Novo Pračno u skladištu jednog trgovačkog društva koje se bavi zbrinjavanjem otpada, a vatrogasci su se cijelu noć borili s vatrenom stihijom.

Gradom je satima sukljao sivi dim, a na terenu su uz vatrogasce bili i epidemiolozi. Svim građanima savjetovalo se da ne izlaze vani te zatvore prozore.

Pročitajte i ovo Zapalio se otpad u blizini Siska - 2 uzrok nije poznat Vatrogasci i dalje nadziru požar na sisačkom odlagalištu otpada: Za građane izdano posebno upozorenje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Na odlagalištu otpada Cijelu noć trajala je borba s vatrenom stihijom: Požar kod Siska još nije ugašen

U sisačkom tužiteljstvu navode kako će poduzeti daljnje mjere kojima će utvrditi precizne okolnosti.

Očekuje se sankcioniranje odgovornih.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene