Zapalio se otpad u blizini Siska - 4
Zapalio se otpad u blizini Siska - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Prema onome što je utvrdilo Općinsko državno odvjetništvo u Sisku, uzrok požara koji je izbio prošle nedjelje je samozapaljenje glomaznog otpada u skladištu jednog trgovačkog društva koje se bavi zbrinjavanjem otpada.


Uzrok požara koji je buknuo prošle nedjelje, 26. lipnja na odlagalištu otpada u Sisku je samozapaljenje glomaznog otpada, objavilo je nadležno tužiteljstvo.

Očevid je provela općinska državna odvjetnica uz stručnu pomoć vještaka Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" i policajaca te inspektora zaštite na radu.

Zaplamsalo je u mjestu Novo Pračno u skladištu jednog trgovačkog društva koje se bavi zbrinjavanjem otpada, a vatrogasci su se cijelu noć borili s vatrenom stihijom.

Gradom je satima sukljao sivi dim, a na terenu su uz vatrogasce bili i epidemiolozi. Svim građanima savjetovalo se da ne izlaze vani te zatvore prozore.

Zapalio se otpad u blizini Siska - 2 Vatrogasci i dalje nadziru požar na sisačkom odlagalištu otpada: Za građane izdano posebno upozorenje

U Novom Pračnu izbio požar u hali za obradu otpada - 9 Cijelu noć trajala je borba s vatrenom stihijom: Požar kod Siska još nije ugašen

U sisačkom tužiteljstvu navode kako će poduzeti daljnje mjere kojima će utvrditi precizne okolnosti.

Očekuje se sankcioniranje odgovornih.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju