Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri tjedna blokade

Nastava na Filozofskom fakultetu počinje na alternativnim lokacijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastava na zagrebačkom Filozofskom fakultetu sutra mora početi, izjavio je danas dekan zagrebačkoga Filozofskog fakulteta Miljenko Jurković.

Zbog odluke Senata, koja je obvezujuća za sve sastavnice Sveučilištu, od sutra će nastava zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, na kojemu studenti već treći tjedan blokiraju nastavu, biti organizirana na alternativnim lokacijama, rekao je dekan novinarima komentirajući produžetak blokade nastave na tome fakultetu. Nije želio precizirati o kojim je to alternativnim lokacijama riječ, ali je napomenuo da se nastava Filozofskog fakulteta ionako održava na više lokacija u Zagrebu, među kojima i na susjednom Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika Radovan Fuchs Loše za škole Ministar Fuchs: "Škole na dan izbora neće raditi, ali..."

>> Besplatno obrazovanje studentima koji ispunjavaju obaveze

>> Vijeće Filozofskog pozvalo studente da prekinu blokadu

>> Na nekim fakultetima nastava, neki u blokadi

Studenti i profesori o svemu će pravodobno biti obaviješteni na fakultetskim mrežnim stranicama, rekao je dekan, istaknuvši kako će se sva nastava morati nadoknaditi, a da nisu isključene ni tužbe studenata koji traže nastavu. 'Krajnji je trenutak da se krene s nastavom, jer se već sada debelo ulazi u sedmi mjesec s ispitnim rokovima', izjavio je Jurković, dodavši kako bi u suprotnom u pitanje došao dovršetak akademske godine. Na novinarski upit postoji li mogućnost da se cijeli ovaj semestar na Filozofskom fakultetu poništi, odgovorio je da će o tome odlučivati Senat zagrebačkog Sveučilišta. Ponovno je istaknuo da nikakve represivne metode prema prosvjednicima ne dolaze u obzir.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene