Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet medalja

Naši mladi matematičari briljirali na Europskom matematičkom kupu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prvom Europskom matematičkom kupu naši matematičari su osvojili su pet medalja: dvije zlatne, dvije srebrne i jednu broncu.

Poseban uspjeh na ovom natjecanju ostvario je učenik 8. razreda koji se natjecao u juniorskoj kategoriji srednjih škola. 'Uvijek sam volio sudjelovati na natjecanjima iz matematike i ovo je bila dobra prilika da vidim kakav sam u međunarodnoj konkurenciji', kazao je Adrian Beker koji je osvojio srebrnu medalju.

>> Mladi junak matematičkih i informatičkih olimpijada

Pročitajte i ovo Rino Mašić - 3 Nebo je granica Najjača desnica u Hrvata: Gorostasnom Ličaninu tek je 18 godina, a ruši i dvaput starije snagatore u svijetu Slika nije dostupna za više bodova Ministarstvo objavilo nova pravila: Pogledajte što se mijenja za upis u srednju školu

Domagoj Čevid je, također, osvojio medalju i to zlatnu.'Cilj svega ovoga je da se organizira natjecanje gdje u doba pola godine nema nikakvih natjecanja iz matematike koje će bit na međunarodnoj razini', kazao je Domagoj.

I Kristijan Štefanec je osvojio zlato, a matematiku vježba sat vremena dnevno. 'Znači mi puno jer svako novo natjecanje predsravlja izazov', kazao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene