Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odvjetnik Hodak o Sanaderu

'Naše tužiteljstvo u 'slučaju Sanader' moglo bi ostati kratkih rukava'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sumnje u Sanaderovo pranje novca u Austriji Hrvatskoj ne idu na ruku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Ovo je poruka društvu' TIH: Korupcija se ne isplati! Slika nije dostupna Sanader 'očistio' Vladu i najavio antimafijaški zakon

Odvjetnik generala Zagorca, Zvonimir Hodak, upoznat s procesom izručenja i smatra da bi domaće tužiteljstvo u slučaju Sanader moglo ostati kratkih rukava.

'Znači, ako bi prijava bila prihvaćena od državnog odvjetništva i ako bi se krenulo u procesne radnje istrage i tako dalje za čitavo to vrijeme  ne bi bilo moguće da Sanader bude izručen Hrvatskoj nego bi on bio pod kišobranom austrijskog pravosuđa', pojasnio je Zvonimir Hodak.

>> Goran Suić službeno preuzeo obranu, kaže da je Sanader odlično

Austrijanci već najavljuju njegovo ispitivanje. Hodak ne vjeruje da Sanaderovo eventualno svjedočenje u slučaju Hypo može utjecati na izručenje. 'Nema dualističkog razmišljanja kod njih. Znači ili si svjedok ili si okrivljenik. Dakle ako bude okrivljenik onda mi moramo čekati dok se to ne završi', dodaje Hodak.

O izručenju šuti Sanader, a utihnuli su i hrvatski političari. Na najnovije događaje Ivo Josipović i Vladimir Šeks nemaju komentara. Očito vlada strah da bi se njihove rečenice mogle protumačiti kao utjecaj na pravosuđe.

Ne šute zato Sanaderovi suoptuženici. HAC-ovac Josip Sapunar nakon mjesec dana pušten je iz Remetinca. Izbjegao je novinare, ali ne i odgovore na pitanja istražitelja kako je FIMI medija Nevenke Jurak u toj državnoj tvrtki dobila 23 milijuna kuna teške poslove. 'Spomenuo je ona imena koja su već prisutna i u medijima a i u dokaznom materijalu u različitim predmetima koji se vode već nekoliko mjeseci', rekao je Veljko Miljević, Sapunarov odvjetnik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene