Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi medija komentirala je i predsjednica Transparency International Hrvatska, Davorka Budimir rekavši kako je ona poruka da se korupcija ne isplati.


Predsjednica Transparency International Hrvatska (TIH) Davorka Budimir nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi media smatra snažnom porukom cijelom hrvatskom društvu da se korupcija ne isplati te da kazna može biti izrečena i najvišim državnim dužnosnicima.

Vezani članci Savjetnik HDZ-a Vladimir Šeks gostuje u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vladimir Šeks u Dnevniku Nove TV: ''Motaju se neke priče da bi se Predsjednici moglo prišiti nešto što bi je kompromitiralo'' Božo Galić Vukovarsko-srijemski župan (Foto: Dnevnik.hr) Sukob struja u HDZ-u: Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić vlakom krenuo u Zagreb

'Presuda u slučaju Fimi medije snažna je poruka ne samo političarima, nego i cijelom hrvatskom društvu. Korupcija se ne isplati, a kazna za nju može biti izrečena i najvišim državnim dužnosnicima. Državni su dužnosnici tu da služe narodu, a ne da zloupotrebe njegovo povjerenje', izjavila je Budimir.

Fimi Media: Izricanje presude Ivi Sanaderu

Sud je u utorak HDZ te bivšeg premijera i čelnika te stranke Ivu Sanadera proglasio krivima za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media, po kojoj je i nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici.

Sanader je nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora, a HDZ mora platiti kaznu od pet milijuna kuna i vratiti 24,25 milijuna kuna štete.

Sanader joj je htio 'uzeti' Fimi Mediu: Ivana Čalić izrekla presudu bivšem premijeru

Budimir naglašava da je, uz izrečene zatvorske kazne, iznimno bitno da se u državni proračun vrati protupravno stečena imovina.

'Nadam se da će ovom presudom biti postavljeni novi standardi u borbi protiv korupcije. Upravo beskompromisnu borbu protiv korupcije očekujemo od novog glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana', proučuje Budimir.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook