Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državni zavod za statistiku putem natječaja je odabrao tiskaru Reprint za tiskanje popisnih formulara i popratnih brošura za popis stanovništva, no Narodne novine žalile su se na neregularnost natječaja.


'Narodne novine d.d. žalile su se na odabir tiskare za tiskanje popisnih formulara i popratnih brošura, jer je naručitelj povrijedio postupak odabira koji je sam odredio. Prihvaćena ponuda nije u skladu s natječajnom dokumentacijom', stoji u odgovoru kojeg smo dobili iz Narodnih Novina.

Vezani članci Slika nije dostupna Jeste li se popisali? Imate vremena do četvrtka Slika nije dostupna HDZ: Istup SDP-a o izbornom inženjeringom su laži i obmane

>> Popis ćemo platiti 33 milijuna više od prošlog

Postupak u vezi sa žalbom je tajan, rekla nam je Vlasta Pavličević, predsjednica Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave i dodala kako zbog toga ne može pobliže govoriti o sadržaju žalbe, koja je na njihovu adresu stigla prije četiri dana.

Ništa bez odgovora DZS-a

U narednom roku od pet dana, naručitelj mora dostaviti dokumentaciju, po kojoj će Komisija odlučivati. 'U tom periodu od pet dana, naručitelj ima određena prava, zakonom o javnoj nabavi, a to je da po članku 153. može sam odlučiti o žalbi. Može ili poništiti postupak, može donijeti drugu odluku, a može i ne usvojiti žalbu i u tom slučaju cijelu dokumentaciju dostavlja nama na odlučivanje', objasnila je Pavličević.

Zasad, dodaje Pavličević, ništa se ne može učiniti, dok ne stigne spomenuta dokumentacija, a kad ona bude predana, Komisija će započeti s procesom žalbe.