Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udaljen s dužnosti

Ročnicu udario nogom dok je radila sklekove!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapovjednik Središta za temeljnu obuku u Požegi udaljio je s dužnosti stožernog narednika te je protiv njega pokrenut stegovni postupak zbog samovolje u obnašanju dužnosti na službi tijekom rada s dragovoljnim ročnicima.

MORH navodi da je zapovjednik toga središta stožernog narednika D. K. udaljio s dužnosti u ponedjeljak, 7. sudenog. D. K. je, obnašajući službu pomoćnika dežurnog u Središtu za temeljnu obuku u Požegi, u nedjelju, 6. studenog, oko 1,30 sati, utvrdivši da nekolicina ročnica i ročnika krše vojnu stegu dok izvode sklekove, jednu od ročnica, po njezinoj izjavi, udario nogom.

Ročnica je odmah preventivno upućena u požešku bolnicu te je nakon liječničkog pregleda odmah vraćena u postrojbu, navodi se u priopćenju.

'Čim je za to doznalo, Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske (HKoV) osnovalo je povjerenstvo za ispitivanje i utvrđivanje okolnosti tog događaja. Također, zapovjednik HKoV-a general bojnik Dragutin Repinc uputio je u požeško središte načelnika Stožera HKoV-a brigadnog generala Alojza Tomaševića. Svi sudionici toga događaja izrazili su žaljenje zbog izgreda te će na temelju toga snositi i moguće posljedice koje će utvrditi mjerodavna tijela', stoji u priopćenju MORH-a. (Hina)

Pročitajte i ovo Kaznene prijave zbog bespravne gradnje - 4 Zaradio kaznenu prijavu HDZ-ov načelnik gradi bez dozvole, a za sve krivi Dnevnik Nove TV: "Zamislite da sam umro, vi ste oštetili zajednicu, ja sam nebitan" Slika nije dostupna Nakon par mjeseci... VIDEO Šokantan video sve otkrio!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene