Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I DANAS OPREZ

Narančasti meteoalarm upaljen za četiri regije: U Zagrebu poplavljene ceste, niz intervencija vatrogasaca. Prolom oblaka i u Splitu

DHMZ je revidirao upozorenje, pa je tako na snazi narančasto upozorenje za osječku, zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju.

Jaka kiša spustila se u nedjelju oko 16:30 i na splitsko područje. Zasad nema informacija o štetama. Portal Dalmacija Danas piše kako je do 17 sati najviše kiše palo na Gripama, 27 litara po kvadratnom metru te da je na toj mjernoj postaji u samo 20 minuta pala prosječna mjesečna količina oborina za srpanj.

Na ulicama su se stvorila bujice, a na zapadu grada pala je tuča. Građani su prijavili da je grom udario u zvonik crkve na Pujankama. 

Četiri regije u narančastom

DHMZ je jučer objavio crveno upozorenje za područje Osječko-baranjske županije zbog moguće lokalne obilne kiše. Danas je revidirao upozorenje, pa je tako na snazi narančasto upozorenje za osječku, zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju. 

Ostale regije u Hrvatskoj označene su žutim upozorenjem, što znači da je vrijeme potencijalno opasno. 

Na tim se područjima očekuje obilna kiša. U Zagrebu je oko 13 sati počeo padati jaki pljusak.

MUP javlja o problemima u istočnom Zagrebu. "Obilna kiša, koja pada od 13 sati, prouzročila je probleme u istočnom dijelu Zagreba, Dugom Selu i okolici. Došlo je do plavljenja prometnica i podrumskih prostorija, a ima i nekoliko dojava o padu stabala i granja na prometnice, parkirana vozila i objekte", naveli su na Twitteru. 

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je 50-tak poziva građana koji su tražili intervenciju vatrogasaca i komunalnih službi.

 

U Karlovačkoj regiji očekuje se više od 75 mm padalina, u gospićkoj 50-90 mm i u osječkoj 40-70 mm. U sve četiri regije moguće su urbane i bujične poplave, navodi DHMZ, a očekuje se i grmljavina. 

Još jedno olujno nevrijeme zahvatilo je jučer područje Slavonije

Županijski centar 112 Osijek zaprimio jučer, 17. srpnja, oko 15 sati i 30 minuta dojavu kako je olujni vjetar odnio krov s trokatnice u Osijeku u Ulici Matije Gupca.

Krov je pao na parkiralište i na električne instalacije te uzrokovao prekid tramvajskog prometa, nakon čega je pala izrazito jaka kiša. Županijski centar 112 Osijek zaprimio je u kratkom vremenu preko 300 poziva za pomoć vatrogasaca u ispumpavanju poplavljenih poslovnih prostora, podruma i prometnica. Poplavljena su i oba podvožnjaka.

Vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka imali su 39 intervencija ispumpavanja vode iz podruma, Javna vatrogasna postrojba Našice jednu intervenciju, Javna vatrogasna postrojba Čepin dvije intervencije, dok su dobrovoljna vatrogasna društva Belišće i Satnica imala po jednu intervenciju.

Županijski centar 112 Osijek zaprimio je ukupno 479 poziva koji su se odnosili na posljedice nevremena.

Županijski centar 112 Vukovar oko 16 sati zaprimio je nekoliko dojava iz Vinkovačkog Novog Sela kako su zbog jake kiše praćene tučom oborinske vode prodrle u dvorišta, a također je prekinuta opskrba električnom energijom. Obaviješten je Stožer civilne zaštite Vinkovci te su angažirane ekipe vodovodne tvrtke i Hrvatske elektroprivrede.

U Slavonskom Brodu vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod imali su 2 intervencije ispumpavanja podruma, a u Novoj Gradiški vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ljupina imali su 12 intervencija ispumpavanja vode iz objekata, navedeno je današnjem izvješću na stranicama Civilne zaštite. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene