Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi u povijest

Napravljen konačan korak prema gašenju HFP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vedran Duvnjak imenovan je na dužnost ravnatelja Agencije za upravljanje državnom imovinom, odluka je Vlade Republike Hrvatske donesena na zatvorenom dijelu današnje sjednice. Ova odluka je prvi korak prema konačnom gašenju HFP-a.

Predsjednikom Upravnog vijeća navedene Agencije imenovan je Petar Čobanković, a zamjenikom predsjednika Vijeća Domagoj Milošević. Članovima Upravnog vijeća imenovani su Branko Bačić, Đuro Popijač, Damir Bajs i Davor Majetić. Predstavnici sindikata bit će imenovani naknadno.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

>> Odluku o prodaji TLM-a 2007. potpisala Kosor

Radi odlaska na novu dužnost, Vedran Duvnjak razriješen je dužnosti predsjednika Hrvatskog fonda za privatizaciju, a nova predsjednica, Iva Galić, imenovana je na određeno vrijeme, do 31. ožujka 2011. godine, kada sukladno Zakonu o upravljanju državnom imovinom Hrvatski fond za privatizaciju prestaje s radom.

Podsjetimo, s gašenjem HFP-a se krenulo nakon afera veliki i Mali Maestro na čijem čelu su bili čak i potpredsjednici Fonda Grga Ivezić i Ivan Gotovac.

Nedavno je Vrhovni sud prihvatio žalbu Državnog odvjetništva te ukinuo oslobađajuću presudu za zlouporabu položaja i primanje mita. Gotovac je bio optužen da je od Stanića uzeo peku i plaćeno putovanje u Monte Carlo kako bi pogodovao u privatizaciji Dalmacijavina i splitskog hotela Bellevue. (D. Ma./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene