Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon posljednjeg snježnog vala napokon stiže proljeće. Prognostičari za iduće dane najavljuju toplo i sunčano vrijeme, kakvo je bilo i danas, a temepratura se u većem dijelu zemlje ne bi trebala spuštati ispod deset stupnjeva.


Proljetni prizori danas su se mogli vidjeti u Šibeniku na 13 stupnjeva. Vrijeme idealno za šetnju, sunčanje na kakvoj terasi, pa i drijemanje. I turisti koji su ovaj vikend posjetili Šibenik nisu pogriješili. 'Jedva sam čekala da ovakvi dani osvanu da s djetetom mogu prošetat i nadam se da je ovo početak proljeća konačno', kaže jedna majka. Lijepo vrijeme izvuklo je i Zagrepčane na glavnu šetnicu. Željni sunca mnogi su baš danas popili prvu kavu na otvorenom.

Vezani članci Toplinski val - 1 Novi toplinski val: Evo gdje se očekuju najveće vrućine i za koji grad je izdano posebno upozorenje Kiša u Zagrebu, ilustracija Stiže kraj lijepom vremenu: Već u noći s utorka na srijedu dolazi promjena koja će obilježiti ostatak tjedna, moglo bi biti i jačeg nevremena

Sa zimom se nikad ne zna, ali prognoze su optimistične. 'U ovom idućem tjednu očekujemo, pogotovo od sredine tjedna, više sunca i temeprature oko 14 ili 15 stupnjeva, možda čak i malo više', kaže meteorolog Darijo Brzoja. Snijega je sve manje i na osječkim ulicama iako Slavonija danas nije uživala u suncu. Ali i Slavoncima će idućega tjedna osvanuti sunce.