Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo proljeće?

Napokon: Ovaj tjedan oko 15 stupnjeva i više

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon posljednjeg snježnog vala napokon stiže proljeće. Prognostičari za iduće dane najavljuju toplo i sunčano vrijeme, kakvo je bilo i danas, a temepratura se u većem dijelu zemlje ne bi trebala spuštati ispod deset stupnjeva.

Proljetni prizori danas su se mogli vidjeti u Šibeniku na 13 stupnjeva. Vrijeme idealno za šetnju, sunčanje na kakvoj terasi, pa i drijemanje. I turisti koji su ovaj vikend posjetili Šibenik nisu pogriješili. 'Jedva sam čekala da ovakvi dani osvanu da s djetetom mogu prošetat i nadam se da je ovo početak proljeća konačno', kaže jedna majka. Lijepo vrijeme izvuklo je i Zagrepčane na glavnu šetnicu. Željni sunca mnogi su baš danas popili prvu kavu na otvorenom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna jutarnje magle su svakodnevica Meteorologinja otkriva: Sunčano i toplo još nekoliko dana, a zatim zahladnjenje i lokalni pljuskovi Slika nije dostupna klimatološka jesen, ali... Hoće li ljeto i dalje trajati? Jutarnja magla na kopnu i pokoji pljusak na jugu, ali još uvijek će biti sunca i topline

Sa zimom se nikad ne zna, ali prognoze su optimistične. 'U ovom idućem tjednu očekujemo, pogotovo od sredine tjedna, više sunca i temeprature oko 14 ili 15 stupnjeva, možda čak i malo više', kaže meteorolog Darijo Brzoja. Snijega je sve manje i na osječkim ulicama iako Slavonija danas nije uživala u suncu. Ali i Slavoncima će idućega tjedna osvanuti sunce.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene