Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon reakcije Markotić

Ponovno se oglasila kći muškarca koji je satima čekao na pregled: "Kad sam čula što doktorica priča o ocu - sledila mi se krv u žilama"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je šefica Infektivne klinike Alemka Markotić sinoć u Dnevniku Nove TV komentirala fotografiju čovjeka koji je satima u Klinici čekao u šatoru na pregled, danas se ponovno oglasila Zrinka Ljevar, kći muškarca s fotografije.

Nakon što je šefica Infektivne klinike Alemka Markotić sinoć u Dnevniku Nove TV komentirala fotografiju čovjeka koji je satima u Klinici čekao u šatoru na pregled, danas se ponovno oglasila Zrinka Ljevar, kći muškarca s fotografije.

Markotić je poručila kako muškarac nije proveo devet sati na čekanju, no Ljevar tvrdi kako se nitko nije oglasio o njezinim tvrdnjama da ocu nisu urađene pretrage.

U podužoj objavi na Facebooku objašnjava kako je Infektivna klinika više puta spasila život njezinu ocu. Priznaje kako je obuzeta emocijama možda pretjerala s vremenom čekanja, ali navodi kako nitko nije reagirao na sve ostale nepravilnosti koje je istaknula.

"Nisu napravili ništa"

"Dočekao me hladan tuš, nakon nekoliko sati su nas tek zaprimili, kako gospođa kaže, u 22:23. U 0:37 zvali su ga na RTG. Nakon što je izašao, imao je strašnu groznicu. U 1:15 zvala me je doktorica s pitanjima o njegovu zdravlju, proljevima, insinuirajući da je to korona. Pola sata kasnije dolazi sestra i vodi ga u box 4, gdje mu mjeri tlak. Vraća ga nazad. Opet groznica, a ne bih Vam poželjela da to vidite kako izgleda. Nešto prije dva sata dolazi ista sestra i kaže da će ga pregledati doktorica. Ona je njega ispitivala, ponovo mu izmjerila tlak i ništa drugo. Dakle, nisu ga poslušali, nisu mu izvadili krv, nisu mu izmjerili razinu kisika u krvi, nisu napravili NIŠTA. Ona je razgovarala s bolesnim čovjekom koji je gorio, nisu mu čak ni izmjerili temperaturu. Jako me zanima na temelju čega su zaključili da je on dobrog općeg stanja"; piše Ljevar. 

"Sledila mi se krv"

Prepričava kako je kupila kavu dok je doktorica pregledavala njezina oca te da je doktorica sestrama (misleći da je ona ne čuje) izgovorila stvari od kojih joj se "krv sledila".

"Dok ga je doktorica pregledala, ja sam kupila kavu na aparatu, a ona me nije vidjela i izgovorila je neke stvari sestrama o mom ocu da mi se krv sledila, a sledila se i njoj kad sam se izvukla iza grma i kad smo se našle oči u oči. Otišle smo zajedno u box 4 i kad je mom strpljenju došao kraj, morala je nešto napraviti, pa mu je ponovo uzela bris na koronu. Pitam je da cijelo večer dolazi hitna, pacijenti i sve ih primaju u ta dva boxa. Unutra je krevet, jedna šarena krpa na koju svi sjedaju, cijelu večer sam dežurala, nijednom nisu ništa obrisali. Jedna hitna čekala je gotovo sat vremena dok su preuzeli pacijenta. Ja znam da im je teško i da su umorni, ja tražim malo dostojanstva za bolesne ljude, ljude koji na sreću nemaju COVID. Sinoć sam naletjela na vrlo drsku ekipu, jedna sestra bila je poluhisterična, ali ljubazna, i od nje smo iskamčili deke. Doktorice su bile neprofesionalne, i ona koja me zvala i ona koja ga je zaprimila te razgovarala s njim i to nazvala pregledom. Nismo dobili nikakvo otpusno pismo pa mogu reći da nismo ni bili tamo, poslali su nas doma da se liječimo Lupocetom. Čovjeka koji se duže od 30 godina bori s bronhijalnom alergijskom astmom, koji svake godine u 11., 12. mjesecu provede dva do tri tjedna u bolnici da dođe k sebi", objašnjava.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 4 Najgori dan od početka epidemije Brodosplit šalje dio radnika na godišnji: "Postoji realna opasnost nekontroliranog širenja koronavirusa"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna detalji i o cijepljenju Capak iznio crne prognoze o umrlima od korone, najavio što bi još mogli zatvoriti ako se stanje ne popravi: "To ne ovisi o meni, ali..."

Navodi kako je Alemku Markotić zasmetala samo njezina opaska o vremenu čekanja (za koje priznaje da je obuzeta emocijama pretjerala), dok ostale nepravilnosti nije spomenula. 

"Hvala Ljudima s velikim LJ"

"Ako imate kamere, može se vidjeti kad smo došli i koliko je trebalo da krenemo s prvom prijavom u sustav. Danas sam već kažnjena jer mi je sestra zalupila vrata pred nosom kad sam tražila nalaz i izgovorila ime. Ja sam možda duže od Vas u toj bolnici, provela sam svoje djetinjstvo u njoj i nikome neću dopustiti da ju uništi. U toj je bolnici spašen moj otac, ujak... Šačica sestara i doktorica koje su imale loš dan neće uništiti dobro. Vas molim da ne govorite da nije istina nešto što sam od očaja noćas pisala po svom profilu, nemate nikakvo pravo na to. Hvala Ljudima s velikim LJ koji su mi cijelu noć i današnji dan nudili podršku i lijepe riječi. Vrijeme je da se stvari počnu mijenjati", kaže Ljevar. 

Njezin otac i dalje ima visoku temperaturu te se nada da će mu sutra biti bolje.

"Danas su bile upaljene sve grijalice u šatoru u kojem nitko nije bio, ja sam čekala nalaz cca 45 do 60 minuta, a sirota doktorica s rendgena prosipala je sol na stepenice da netko ne padne... U tom periodu nitko nije došao na prijem...
I da, zvali su me i drugi nalaz je NEGATIVAN. A to je dobro, zar ne?" zaključuje Ljevar. 

 

Kad sam sinoć u onoj tuzi pisala objavu na facebooku nisam ni snovima mogla zamisliti što će se sve dogoditi i koji će...

Objavljuje Zrinka LjevarSrijeda, 2. prosinca 2020.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene