Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kao što smo prvi najavili, Vlada je i službeno nakon lavine kritika povukla imenovanje HNS-ovca Srečka Ferenčaka u nadzorni odbor JANAF-a.


On je uz Gorana Kovačevića trebao sjediti u Nadzornom odboru kao predstavnik Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata koja ima pravo na dva člana.

Vezani članci Slika nije dostupna Ferenčak ipak neće u zatvor? Slika nije dostupna Čačić Tandari: 'Shit happens!'

Ova informacija se potvrdila na zatvorenom dijelu sjednice Vlade. Iza Vlade je priopćeno da se nadzornom odboru JANAF-a predlaže opoziv dosadašnjeg predsjednika Uprave Ante Markova i članova Ante Dodiga i Petra Grđana, te imenovanje Dragana Kovačevića novim predsjednikom i Jakše Marasovića i Brune Šarića članovima.

>> Vlada neće mijenjati ZOR ni otpuštati javne službenike

Imenovanje Ferenčaka izazvalo je mnogobrojne kritike u javnosti. jer je prije skoro dvije godine zajedno s Petrom Turkovićem u aferi 'Nanbudo' nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora zbog preprodaje gradskog zemljišta namijenjenog gradnji centra za osobe s invaliditetom.

Ferenčak i Turković dužni su vratiti svaki po 4,8 milijuna kuna. Njih dvojica su kao čelnici Hrvatskog nanbudo instituta umjesto gradnje centra za skrb invalidnih osoba zemljište prodali Konzumu i tako je svaki od njih stekao po 5 milijuna kuna.