Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon snijeg

Nakon "južine" vraća nam se prava zima sa snijegom - i to ne samo u gorju, već i u nizinama

Vremenska prognoza (Video: Dnevnik Nove TV)
Vremenska prognoza (Video: Dnevnik Nove TV) Dnevnik Nove TV
Aktualno Galerija +0 Vremenska prognoza (Video: Dnevnik Nove TV) Galerija 1/1 >>
Od utorka smo se opet našli u "južini", što su vjerojatno već osjetili oni osjetljivi na vrijeme. A oni osjetljivi na snježnu ljepotu i zimske radosti doći će uskoro na svoje. Jer stiže nam snijeg.

Temperatura se u utorak u dosta gradova u unutrašnjosti Hrvatske popela na 10, 12, pa i 13 stupnjeva, a tako slično ostaje nam sve do vikenda kada slijedi jedan ozbiljniji val zahladnjenja, ali i snijeg! Malo snijega padat će u noći s utorka na srijedu u gorju, ujutro će ga nakratko biti i u nizinama, no prava zimska epizoda stiže nam za vikend.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena Ilustracija Kraj nestabilna vremena Kada nas ponovo očekuje toplije vrijeme? Metorolog otkriva detalje

U srijedu se nalazimo u dolini niskog tlaka, ali vidimo i da nam nakon prolaska ove hladne fronte stiže stabilizacija vremena s grebenom visokog tlaka zraka.

Uz promjenu vremena u noći s utorka na srijedu u unutrašnjosti će posvuda biti oblačno i kišovito, u gorju, pa i nakratko u nizinama, padat će susnježica ili snijeg. Oblačno s kišom bit će i na Jadranu, posebno južnom, gdje će biti i jakih grmljavinskih pljuskova. Puhat će umjeren, na udare jak jugozapadnjak.

Poslijepodne će se naoblaka u središnjoj Hrvatskoj povlačiti prema istoku, a sa zapada će od sredine dana biti i sunčanih razdoblja. Nakon jakog jugozapadnjaka poslijepodne će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak s kojim će se navečer osjetno spustiti temperature. Tijekom dana u srijedu će biti još toplo, oko 7 ili 8 stupnjeva.

Istočni dio zemlje u srijedu će cijeli dan ostati oblačan uz povremenu susnježicu ili kišu. Sa zapada će se poslijepodne početi razvedravati, a zapuhat će umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak. Najviša temperatura kretat će se od 6 do 9 stupnjeva, ali navečer će biti osjetno hladnije.

Veći dio srijede bit će oblačno uz kišu u Lici, a u Gorskom kotaru snijeg ili susnježicu. Na Jadranu sredinom dana prestanak kiše i razvedravanje, ali vjetrovito - zapuhat će sjeverozapadnjak, koji će na otvorenom moru biti uz olujne udare.

Južni dio Hrvatske još će poslijepodne imati lokalnih grmljavinskih pljuskova, no ne tako jakih i izraženih kao u prvom dijelu dana. I ovdje će jugozapadnjak okrenuti na umjeren do jak sjeverozapadnjak, na otvorenom moru bit će i olujnih udara.

Na kopnu će još u četvrtak biti sunčano, a u petak još ovako toplo, doduše uz naoblačenje i kišu, no zato u noći na subotu stiže zima, i to sa snijegom, ovaj put ne samo u gorju, nego i u nizinama.

Na Jadranu će u četvrtak biti još sunčano, a za vikend naoblačenje i kiša, osobito u subotu kad će zapuhati i jaka do olujna bura.

Dakle, kiša i susnježica, u gorju malo snijega, čekaju nas noćas i u srijedu otprilike do sredine dana. Ostaje nam i dalje razmjerno toplo - u srijedu koji stupanj manje nego danas, ali sve do vikenda računajte na 10-ak stupnjeva. Za vikend dolazi promjena vremena. Bit će hladno uz snijeg i buru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene