Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Hipokrat

NAJVEĆA OPTUŽNICA U POVIJESTI HRVATSKE Optužene 364 osobe, među njima liječnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 364 hrvatska državljanina i jednog trgovačkog društva.

Optužnica je podignuta protiv 364 hrvatska državljanina i generičke kompanije Farmal d.d. zbog počinjenja kaznenih djela udruživanje za počinjenje kaznenih djela, primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Vijest je na USKOK objavio na svojim stranicama ne navodeći ime trgovačkog društva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nemaju što za reći Dermapharm, vlasnik Farmala, bez komentara na 'akciju Hipokrat' Slika nije dostupna Akcija Hipokrat Istražni zatvor za predsjednika Uprave Farmala i još osam osoba!

Prvookrivljenik je predsjednik Uprave Farmala Dražen Dedi, a popis optuženih se širi na njegove bliske suradnike.

Na stranicama DORH-a piše: 'Optužnicom se prvookrivljeniku, predsjedniku Uprave jedne farmaceutske kuće, drugookrivljenici, izvršnoj direktorici korporativnih poslova i direktorici kontrolinga prodaje društva, trećeokrivljeniku, regionalnom direktoru sektora jug do lipnja 2012. godine, četvrtookrivljeniku, regionalnom direktoru sektora jug od lipnja 2012. godine, a prethodno stručnom suradniku, i petookrivljeniku, regionalnom direktoru sektora sjever, stavlja na teret da su, od 2009. godine do 12. listopada 2012., u Ludbregu, u cilju ostvarivanja što veće prodaje lijekova, ustrojili i vodili kontinuirano povezivanje većeg broja liječnika i ljekarnika na području Hrvatske kao primatelja mita od strane farmaceutske kuće.

Istražni zatvor za predsjednika Uprave Farmala i još osam osoba!

U cilju realizacije navedenog, od okrivljenih stručnih suradnika, zaposlenika farmaceutske kuće, tražili su da u ime farmaceutske kuće kontaktiraju liječnike i ljekarnike te da im nude i daju vrijednosne bonove, novac, plaćaju putovanja na račun farmaceutske kuće i druge darove u vrijednosti od pet do deset posto od vrijednosti propisanih lijekova. Liječnicima kao protuuslugu za propisivanje lijekova iz njihove ponude, a ljekarnicima kao protuuslugu za naručivanje i evidentiranje izdavanja lijekova', stoji na stranicama DORH-a.

Optužnicu je komentirala i pomoćnica ministra zdravlja Ljubica Đukanović. 'Prema korupciji je nulta stopa tolerancije, što znači da poduzimamo sve mjere koje su nam na raspolaganju kako bi spriječili bilo koju koruptivnu aktivnost', kazala je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene