Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kakav peh

Napuhao samo 0,3 promila: Policija mu uzela vozačku, ide mu i kazna

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
U automobil mladog vozača zabio se drugi svojim automobilom i pobjegao. Mladić (19) pričekao je policiju, ali je na kraju kažnjen i novčano i privremenim oduzimanjem dozvole.

Iako nije skrivio prometnu nesreću, mladi je vozač privremeno ostao bez vozačke dozvole.

U njegov je automobil najprije udario 35-godišnjak u Gudovcu u srijedu oko 22:40 automobilom zagrebačkih registarskih oznaka. Policija kaže da je sudar skrivio 35-godišnjak koji nije držao potreban razmak, zbog čega je prednjim dijelom svog automobila udario u stražnji desni dio automobila mladića (19) koji je bio zaustavljen pred raskrižjem. 

Krivac za nesreću nije razmijenio podatke s mladim vozačem, već je pobjegao s mjesta nesreće, dok je mladić pričekao policiju. 

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade - 10 zle namjere Plenković brani Turudića: "Problematičan je trenutak u kojem se na to upozorava. Politički se čeka trenutak pred glasanje"

Brzom akcijom 35-godišnjak je uskoro pronađen te mu slijedi prekršajni nalog. Međutim, u prekršaju se našao i mladi vozač. Njemu je policija izmjerila 0,3 promila alkohola u organizmu, što ne bi bio problem da i u zakonskom smislu ne spada u skupinu "mladi vozač". Riječ je o vozačima do navršene 24 godine starosti koji, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ne smiju imati nimalo alkohola u organizmu. 

Pročitajte i ovo Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri...

Zbog toga mu je vozačka privremeno oduzeta uz naredbu o određivanja mjere opreza. Izdana mu je i obavijest o počinjenom prekršaju, priopćila je policija. Zakon za takav tip prekršaja predviđa novčanu kaznu od 90 eura. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene