Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zlatni (s)rat

Najpoznatija hrvatska plaža pod odvratnim naslagama? "Čak je i žalo, dokle pogled seže, poprimilo boju fekalnih algi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boljanin Ivica Karmelić svjedočio je ispuštanju fekalija s nekoliko brodova usidrenih na punti najpoznatije hrvatske plaže, Zlatnog rata, nakon čega je i zapadni dio plaže poprimio "sivu boju naslaga fekalnih algi".

Najpoznatija hrvatska plaža, Zlatni rat na Braču, dijelom je poprimila sivu boju naslaga fekalnih algi, tvrdi Ivica Karmelić, stanovnik Bola koji je svjedočio ispuštanju fekalija s, kako kaže, petnaestak kruzera usidrenih na punti Zlatnog rata. Sve se dogodilo u subotu, 20. srpnja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Drama u HDZ-u zbog Zlatnog rata Nakon noćnog sastanka u Vladi Plenković povlači Ževrnju iz utrke za župana? Slika nije dostupna Zlatni rat - zlatna koka Poništena odluka o dodjeli koncesije za Zlatni rat zbog brojnih nezakonitosti

"Svjedočio sam, onako na oko, brojci od 15-tak kruzera usidrenih na punti Zlatnog rata…isto tako i direktnom ispuštanju fekalija s kruzera, te promatranju i vizualnoj analizi boja i oblika istih, koji su se bezbrižno valjuškali na “morskome plavom žalu, gdje čarlija vjetrić mio” sa zapadne strane Zlatnog rata. Čak je i žalo u moru, dokle pogled seže, poprimilo obraštaj i sivu boju naslaga fekalnih algi…o raznoraznim mirisima neću, to ostavljam Vašoj mašti na volju", piše Karlmelić, a njegovo pismo je objavio portal bolinfo.hr.

Karmelić je priložio i članke Pomorskog zakonika koji se odnose na ispuštanje brodskog otpada i fekalija s brodova u more i luke. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene