Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brrrr...

Najhladnija novogodišnja čestitka u zemlji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opatijski "kukali" (čakavski: galebovi) i ove su godine Opatijcima i svim opatijskim gostima novogodišnju čestitku uputili otvaranjem sezone kupanja prvoga dana nove godine točno u 13 sati.

Sedmorica Opatijaca, odjevenih u starinske prugaste "kostime" i s novogodišnjim crveno-bijelim kapicama na glavama, na plaži Slatini su ušli u more, nazdravili šampanjcem i okupali se kod kipa Djevojke s galebom.

Pročitajte i ovo Ilustracija toplinski val Temperature mora: Najniže 21 stupanj, najtoplije čak 28 Petar Pavlić, kupač (Foto: Dnevnik.hr) Tragedija na moru Bio je s kupačima u Rijeci, ali nije se usudio skočiti: ''More je ključali kotao u kojem ne možete normalno disati''

Sezonu kupanja su otvorili po sunčanom vremenu i temperaturu od šest stupnjeva, te, po podacima DHMZ-a od 13 sati, temperaturu mora od 12 stupnjeva Celzijevih.

Opatijski kukali su, sada već tradicionalno, kupanje u moru prvog dana nove godine počeli još 2004. godine, na 160. obljetnice turizma u Opatiji.

Brodski čovjek-tuljan u Novu uplovio kupanjem u Savi

Oproštaj od stare i ulazak u Novu godinu brodski "čovjek-tuljan" Zvonimir Karadža i ove je godine obilježio kupanjem u ledenoj Savi. Spustio se sa jedne od sedamdesetak splavi u nadaleko poznatoj brodskoj Splavarskoj ulici i hrabro zaplivao. Unatoč temperaturi od petnaest stupnjeva ispod ništice, tradicija duga devet godina niti ovom prigodom nije prekinuta.

'Kakva bi to godina bila kad ju Kara kupanjem zatvorio ne bi – kroz smijeh su govorili Brođani. Iako vjerojatno manje medijski eksponiran od svog osječkog kolege Duška Rudeža, Zvonimir već godinama unatrag proslavu Nove godine obilježava na svoj način', kupanjem u omiljenoj rijeci.

Legenda i dobri duh Slavonskog Broda, inače zaposlenik TEP-a Đure Đakovića, pustio je 2014. godinu da oteče nizvodno... (Hina/VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene