Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog odluke o ne produživanju ugovora o zakupu pojedinim zakupcima na zagrebačkom Britancu nakon 1. srpnja, organiziran je prosvjed za nedjelju.


Na društvenim mrežama najavljuje se prosvjed protiv uklanjanja obrtnika sa zagrebačkog Britanca, u nedjelju 3. srpnja u 12 sati.

Vezani članci Grob Milana Bandića građani pohode i satima nakon sprovoda - 5 Građani i tijekom večeri dolazili na grob Milana Bandića na Mirogoju, palili mu svijeće Pero Pirker (lijevo), gradonačelnik Zagreba 1963.-1967. Bivši zastupnik o zagrebačkom gradonačelniku za kojeg mnogi nisu čuli, njegov mandat usporedio s Bandićevom vladavinom

Najavljuju kako će prosvjedovati na način da će se kontinuirano prelaziti tri pješačka prijelaza s ciljem blokiranja prometa. Prosvjed je prijavljen, a planirano vrijeme prosvjeda je 30 minuta.

Prosvjed se održava jer su Tržnice Zagreb donijele odluku o tome da nekolicini zakupaca na tržnici neće produžiti ugovore jer ne rade prema pravilima. Naime, Tržnice Zagreb su utvrdile da četiri zakupca na tržnici prodaju lako kvarljivu robu u neadekvatnim uvjetima zbog čega je, kažu, upitna njihova zdravstvena ispravnost.

'Budući da je utvrđeno kako dio zakupaca na tržnici (njih četvoro) prodaju lako kvarljivu robu u neadekvatnim uvjetima u pokretnim napravama - vozilima pri čemu se dovodi u pitanje njezina zdravstvena i sanitarna ispravnost te ugrožavanje zdravlje kupaca, Tržnice Zagreb su donijele odluku kako takvim zakupcima neće biti produžen ugovor o zakupu nakon 1. srpnja 2016. Napominjemo kako su zakupci koji su već ranije upozoreni, dobili na vrijeme pismenu obavijest o nemogućnosti produžetka ugovora s Tržnicama Zagreb, a sve u cilju zaštite zdravlja kupaca', odgovorili su za Dnevnik.hr u gradskom Uredu za odnose s javnošću.