Prosvjed protiv Istanbulske konvencije (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)
Prosvjed protiv Istanbulske konvencije (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Građanska inicijativa "Narod odlučuje" prikupljat će potpise za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava.


O svemu su se oglasili na tek pokrenutoj stranici na Facebooku.

Vezani članci Počinje pregledavanje potpisa za referendume (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Lovro Kuščević za Novu TV o inicijativi Narod odlučuje: "Potrebno je svaki potpis kontrolirati" Zvonimir Troskot, predstavnik Inicijative \'\'Narod odlučuje (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Inicijativa "Narod odlučuje" objavila točnu brojku prikupljenih potpisa za referendum

"Građanska inicijativa 'Narod odlučuje' organizira prikupljanje potpisa od 13. do 27. 5. 2018. za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava.

Promjena izbornog sustava ključna je za povećanje odgovornosti zastupnika biračima, a ne šefovima stranaka. Ratifikacija Istanbulske konvencije posljedica je neodgovornosti saborskih zastupnika biračima koji su ih izabrali", poručili su iz inicijative na Facebooku.

Prikupljanje potpisa na svom je profilu na Facebooku najavio i bliski suradnik
Željke Markić, Krešimir Miletić.

Građanska inicijativa "Hrvatska protiv Istanbulske konvencije" u nedjelju će pak pred zgradom Hrvatskog Sabora održati konferenciju za medije s početkom u 11 sati, a kako su priopćili, konferenciju sazivaju također zbog referenduma o izbornom sustavu.