Đakovačko-osiječki nadbiskup Đuro Hranić komentirao je potez Andrije Vrbanića, župnika iz Ivanovca, koji je kupio skupocjeni mercedes.


Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup, poručio je u svojoj poslanici da su ljudi zaboravili na zajedništvo i povukli se u sebe.

Vezani članci Marko Skejo Skejo u Splitu vikao 'Za dom spremni', oglasila se i policija: "Nije bilo potrebe za postupanjem" Veleposlanik Države Izrael Ilan Mor Izraelski veleposlanik o ustaškom pozdravu: "Vrijeme je da se potpuno zabrani svaka upotreba 'Za dom spremni'"

Odgovorio je i na novinarski upit o Andriji Vrbaniću, župniku iz sela Ivanovac koji je prije nekoliko dana došao u središte pozornosti javnosti zbog kupovine skupocjene limuzine.

"Tu se očituje kako smo mi svećenici sinovi svoga vremena i mislim da si ja sa svoje strane ne bih baš dopustio da idem mahati crvenom krpom i izazivati druge, mislim da to baš nije pametno, da to baš nije razborito", rekao je nadbiskup Hranić.

No to nije jedino što javnost komentira. Župnik navodno na društvenim mrežama koristi ustaški pozdrav. Hranić na to tek kaže: "Vodi se velika javna rasprava o tom pozdravu, ja ne bi htio biti mjerodavan koji će davati sud o tom pozdravu."