Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Uvijek u načelu"

Župnik koji voli mercedese ima još jednu strast: Češće pozdravlja sa "Za dom spremni" nego s "Hvaljen Isus"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Andrija Vrbanić, župnik koji voli mercedese, ima još jednu strast. Na društvenim mrežama češće pozdravlja sa "Za dom spremni" nego s "Hvaljen Isus".

Andrija Vrbanić, župnik iz sela Ivanovac koji se našao u središtu interesa javnosti zbog kupnje skupocjenog mercedesa, na društvenim mrežama češće objavljuje ustaški pozdrav nego, primjerice, "Hvaljen Isus". 

Pročitajte i ovo Skupocjeni automobil seoskog župnika (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Luksuz u Župi sv. Rozalije Svećenik koji je kupio luksuzni automobil objasnio otkud mu novac: "Počastila su me i dva medija s 20.000 eura..." Slika nije dostupna STAR GODINU DANA Svećenik iz malog slavonskog mjesta kupio skupocjeni Mercedes E klase

Tako na svom profilu na Facebooku u posljednjih nekoliko mjeseci dominiraju objave okićene pozdravom "Za dom spremni". Zna se tu naći i taj pozdrav napisan unatraške, ali i samo slovo "U". 

"U je uvijek U 'načelu'", kaže u jednoj objavi velečasni Vrbanić, a u komentaru objašnjava: "Mi ne kažemo "u principu', za nas je uvijek U NAČELU." 

Čak i objave narezanog mesa svećenik završava ustaškim pozdravom. "Ovako to izgleda kad se pravi "majstor" pozabavi "ikebanom" na slavonski način. Detalji sa crkvenog goda ili bolje reći s ručka u Ivanovcu. Ovo je remek-djelo iz Čamagajevaca,a završilo na stolu u Ivanovcu. Dobar tek !!!!! ZA DOM SPREMNI!" napisao je ispod fotografije. 

Posebno ga je razveselila odluka o promjeni imena zagrebačkog Trga maršala Tita u Trg Republike. Taj je događaj popratio objavom: "Da nas sam posebno sretan. Tito je konačno umro,od niz pokušaja. ZA DOM SPREMNI ! Više nego do sada". 

Istog je dana objavio još i post posvećen bivšem hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću. "Tatvih kao drug Josipović nisu opasnost za moju Hrvatsku,posebno ne za nas koji smo ZA DOM SPREMNI,a takvih nas je u Hrvatskoj najviše", napisao je svećenik iz Ivanovca.

Župnik Vrbanić odnedavno puni novinske stupce zbog kupovine skupocjenog Mercedesa E klase. Iako se u medijima tvrdi da taj model stoji oko 300 tisuća kuna, Vrbanić tvrdi da ga je platio svega 25 tisuća eura, od čega je čak 20 tisuća eura dobio presudama protiv medija.

Nije precizirao o kojim se tužbama radi, ali je najavio nove. "I sada sam se čuo s odvjetnikom pa ćemo riješiti i to, a onda će opet biti za novi auto”, prenio je Jutarnji list župnikove riječi. 

Stanovnici Ivanovca u izjavama za Novu TV uglavnom su podržali njegovu ljubav prema mercedesima. "Neka ima čovjek. Radi, živi ko i mi svi. Nikome nije ukrao ništa. Sve je pomagao, dao je ljudima milijun socijalne pomoći i svega, a oni ga blate. To je sramota", kaže Rudolf Felja, mještanin Ivanovca, a slično govori i Iva Milas.

"Bože moj, da nije zaradio, ne bi ga ni kupio", kaže ova mještanka kojoj ne smeta što župnik vozi skupi auto. "Ne, Bože sačuvaj, što bi mi smetalo", kaže Milas.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene