Nada Murganić (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)
Nada Murganić (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je u četvrtak da u višesatnoj raspravi na saborskoj sjednici vezano za zahtjev oporbe o njezinoj smjeni, koja je trajala noćas do 3 sata, nije rečeno ništa novo što nije već ranije bilo reciklirano u javnosti vezano uz Obiteljski zakon.


Smjenjivanje ministrice Nade Murganić zatražio je GLAS zbog nacrta prijedloga Obiteljskog zakona koji je ranije ponuđen, ali i vrlo brzo povučen iz procedure, a premijer Andrej Plenković na sjednici u Saboru podupro je ministricu Murganić i na sebe preuzeo odgovornost što je taj nacrt Obiteljskog zakona preuranjeno poslan u javnu raspravu.

Murganić je u četvrtak prije sjednice Vlade izjavila novinarima da je tijekom saborske rasprave imala svoje viđenje i svoje argumente, a predlagatelj njezine smjene (Glas) ostao kod svoga.

"Uglavnom nije bilo ništa posebno što nije već i u javnosti reciklirano vezano uz Obiteljski zakon", rekla je ministrica Murganić.

Na novinarske upite o ocjeni predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da nema značajnijih reformi i da Vlada ne donosi odluke, istaknula je kako smatra da Vlada solidno radi te ne vidi razloga za tako oštru kritiku.

''Međutim, jasno, Predsjednica ima svoje viđenje i ja to poštujem'', napomenula je ministrica. (Hina)