Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer na sebe preuzeo odgovornost

Ministrica o zahtjevu za njezinom smjenom: ''Nije rečeno ništa novo''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je u četvrtak da u višesatnoj raspravi na saborskoj sjednici vezano za zahtjev oporbe o njezinoj smjeni, koja je trajala noćas do 3 sata, nije rečeno ništa novo što nije već ranije bilo reciklirano u javnosti vezano uz Obiteljski zakon.

Smjenjivanje ministrice Nade Murganić zatražio je GLAS zbog nacrta prijedloga Obiteljskog zakona koji je ranije ponuđen, ali i vrlo brzo povučen iz procedure, a premijer Andrej Plenković na sjednici u Saboru podupro je ministricu Murganić i na sebe preuzeo odgovornost što je taj nacrt Obiteljskog zakona preuranjeno poslan u javnu raspravu.

Pročitajte i ovo HDZ-ov sabor Slažu se liste Iza kulisa HDZ-ova sabora: Mogu li džokeri s klupe zadati udarac izazivačima? "Moje ime još ima težinu na desnici" Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović, objavio planove: "Ako ustavni suci izvrše nalog kukavice Plenkovića..."

Murganić je u četvrtak prije sjednice Vlade izjavila novinarima da je tijekom saborske rasprave imala svoje viđenje i svoje argumente, a predlagatelj njezine smjene (Glas) ostao kod svoga.

"Uglavnom nije bilo ništa posebno što nije već i u javnosti reciklirano vezano uz Obiteljski zakon", rekla je ministrica Murganić.

Na novinarske upite o ocjeni predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da nema značajnijih reformi i da Vlada ne donosi odluke, istaknula je kako smatra da Vlada solidno radi te ne vidi razloga za tako oštru kritiku.

''Međutim, jasno, Predsjednica ima svoje viđenje i ja to poštujem'', napomenula je ministrica. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene