Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polagalo 7415 učenika

Objavljeni rezultati državne mature: Doznajte iz kojeg je predmeta bilo najviše jedinica, a bilo je i onih koji su - varali

Državna matura, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Državna matura, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Državna matura, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/2 >>
Na jesenski rok državne mature pristupilo je 7415 onih koji su ljeto proveli u učenju kako bi položili ispite više ili niže razine predmeta.

Državna matura u jesenskom roku provedena je od 21. kolovoza do 6. rujna. Osim u školama, za redovne učenike provedeni su ispiti izbornog dijela i u trima ispitnim centrima - Varaždinu, Čakovcu i Koprivnici. U razdoblju od 27. kolovoza do 9. rujna provedeno je ocjenjivanje.

Pročitajte i ovo Državna matura - 4 zbog potpisa na eseju Muzička akademija oglasila se o slučaju maturantice o kojoj ovih dana priča cijela Hrvatska: "Mi ćemo možda..." Ilustracija BIROKRACIJA ISPRED BUDUĆNOSTI Srušili je na maturi jer se - potpisala na esej: ''Dalje je samo pakao nepravde koji ne bih poželjela ni najgorem neprijatelju''

Tijekom polaganja ispita iz državne mature bilo je i varanja. "Na jesenskom roku jednome je učeniku pronađen nedopušten materijal ispod klupe pa su mu temeljem Pravilnika o polaganju državne mature poništeni svi ispiti jesenskoga roka", priopćeno je iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

"Prilikom raspakiravanja ispitnih materijala uočene su nepravilnosti kod triju učenika te je zatraženo objašnjenje školskog ispitnog povjerenstva. Učenici su spriječeni u pokušaju zamjene ispitnih materijala u ispitnoj prostoriji, međutim, kako je prilikom raspakiravanja uočeno, ipak je došlo do razmjene pojedinih dijelova ispitnih materijala. Svim trima učenicima su temeljem Pravilnika o polaganju državne mature poništeni ispiti jesenskoga roka", dodaje se u priopćenju.

Najlošije riješen ispit iz fizike

Jesenskom roku državne mature pristupilo je 5130 učenika strukovnih škola i 1307 učenika gimnazija. 100%-na riješenost ispita postignuta je samo na ispitu Engleskog jezika - osnovne razine. Dvoje učenika riješilo je taj ispit bez ijedne pogreške.

Ispit iz matematike na višoj razini birala su 1036 učenika. Samo troje ih je dobilo odličnu ocjenu. 464 učenika nije prešlo prag na tom ispitu i dobili su jedinicu. Osnovnu razinu ispita iz matematike na jesenskom roku palo je 1228 učenika.

Hrvatski jezik - višu razinu birao je 1581 učenik. Devet ih je dobilo odličnu ocjenu. 291 učenik nije zadovoljio i dobio je jedinicu. Osnovnu razinu ispita iz hrvatskog na jesenskom roku polagala su 2073 učenika, a palo ih je 516. Rezultati iz fizike su daleko najlošiji na jesenskom roku državne mature. Fiziku su polagala 432 učenika, peticu je dobio jedan, a palo ih je 328.

Podsjetimo, 15. srpnja Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je konačne rezultate državne mature u ljetnom roku, koja je ocijenjena najgorom dosad.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene