Pred nekoliko tisuća gledatelja iz gotovo svih krajeva svijeta na šest pozornica stadiona Poljud u Splitu u petak je započeo najveći elektronski Ultra Europe festival, na kojem nastupaju Jamie Jone, Joseph Capriati, Paco Osuna, Eats Everything, Charlotte de witte, Dense & Pika, Edy C i Shipe.

Galerija


U masi partijanera bilo je mnogo zastava Velike Britanije, Australije, Norveške, Novog Zelanda, Njemačke, Španjolske, SAD- a, Austrije i Slovenije, no i ostalih država svijeta. U prvim satima festivala niti jedna hitna služba nije zabilježila nikakav ozbiljniji izgred tek je ekipa Hitne medicinske pomoći jednog partijanera, koji je ozlijedio nogu na staklenu bocu, nakon ukazane liječničke pomoći prebacila u bolnicu.

Vezani članci Siniša Vuco Vuco ima izborni program: Na čelu Splita će volontirati, a objavio i da bi na proslavu Sv. Duje doveo dva svjetski poznata benda Magla u Splitu - 2 Splićane iznenadila gusta magla, pogledajte kako je jutros izgledao najveći dalmatinski grad

Na Ultru su stigli i franjevci iz Zagreba, koji su partijanerima dijelili vodu. Na Poljudu su bili i djelatnici Nastavnog zavoda i Udruge Hepatos koji su provodili testiranje na Hepatitis C. Kod svih testiranih, a samo do 22 sata ih je bilo više od 20, nalazi su bili uredni.

Oko stadiona i na njemu bile su raspoređene gradske službe, od komunalaca preko policije, pa sve do hitnih službi, a na prilaznim cestama stadionu kao i u njemu nije nedostajalo kemijskih toaleta. Prije ulaska na stadion prolazila se detaljna provjera posjetitelja.

Organizatori očekuju da će Ultra, koja nakon nedjelje "seli" na okolne otoke, okupiti oko 150 tisuća partijanera iz 120 zemalja svijeta. Prema programu, u subotu bi mnogobrojnu publiku trebali zabavljati Carl Cox, Marco Carola, Jon Rundell, Tommy Declerque te Pero Fullhouse. Nedjelja je rezervirana za The Martinez brothers, Loco Dice, Craig Richards, Seth Troxler, Nic Fanciulli i specijalni gost, potom Elio Riso, Nilo R., DJ Jock i Marul.

Ultra Europe Festival nastavlja se u ponedjeljak regatom na Zlatnom ratu u Bolu na Braču, potom u utorak odlazi u Hotel Amforu na Hvaru, a u srijedu u Carpe Diem beach clubu. Sve završava u viškom Fort Georgeu. (Hina)