Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedoči Žarko Puhovski

'HHO napadan jer se samatralo da se previše bavi pravima Srba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žarko Puhovski, profesor zagrebačkoga Filozofskog fakulteta, zamjenik predsjednika Hrvatskoga Helsinškog odbora od 1993. do 1998. i njegov predsjednik od 2000. do 2007., počeo je svjedočiti na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju u postupku protiv trojice hrvatskih generala, Ante Gotovine, Ivana Čermaka i Mladena Markača, optuženih da su odgovorni za zločine počinjene u 'Oluji' i nakon nje u kolovozu 1995.

Puhovski je prvu izjavu haaškom tužiteljstvu dao 13. i 14. lipnja 2007., a dodatne informacije 18. prosinca 2008. te 9. i 11. veljače 2009. U njima je ocijenio da hrvatske vlasti nisu poduzimale istrage o zločinima počinjenim u 'Oluji'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rajčić svjedočio o uporabi topništva 'Gotovina je bio vrhunski profesionalac, strog i pravedan' Slika nije dostupna Haag Puhovski ne zna da je Vjeran Grković Drago Pilsel

Također, Puhovski je potkraj siječnja na jednom zagrebačkom radiju izjavio da je u tijeku 'Oluje' i nakon nje počinjeno etničko čišćenje, jer je svoja boravišta napustilo između 120 i 150 tisuća ljudi. Po njegovim riječima, radilo se o 'sporazumnom etničkom čišćenju Zagreba i Beograda'.

Na početku davanja iskaza Puhovski je kazao da je HHO bio u početku napadan jer se smatralo da se 'previše bavi pravima Srba, a premalo pravima Hrvata', ali da se stanje smirilo oko 1997./98.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene