Bivši ministar Božidar Pankretić trebao bi, među ostalima, svjedočiti na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska.


Optužbe protiv Ive Sanadera u ovom slučaju potkrijepio je njegov suoptuženik, mesar Stjepan Fiolić koji je na sudu ranije detaljno ispričao kako je bivšem premijeru nosio 17 milijuna kuna provizije u kutiji za hrenovke, nakon što mu je Sanader pogodovao u prodaji zgrade u Planinskoj.

'Čobankovićevo ministarstvo bilo naznačeno kao naručitelj sporne procjene'

Vezani članci Ivo Sanader na suđenju (Foto: Pixsell,Sanjin Strukić) Sanader odbacio optužbe za Fimi mediju: ''Ako mogu o imovini sutra, sad me križa dosta bole'' Slika nije dostupna Čobanković: Žao mi je što nisam imao hrabrosti Sanaderu reći ne!

I ministar Petar Čobanković, čije je ministarstvo u konačnici preuzelo zgradu, je priznao optužbe pa je nakon nagodbe s tužiteljstvom osuđen na rad za opće dobro.

Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj je klupi ostao i vlasnik tvrtke Inžinjerski biro Mladen Mlinarević čija je tvrtka po tvrdnjama tužiteljstva prije prodaje udvostručila vrijednost sporne nekretnine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook