Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepoznati počinitelj, ili više njih, noćas je ispisao poruke 'Ovo je Srbija', 'Srbija' te četiri ćirilična slova 's' na staklenim vratima i stjenkama Spomen doma Ovčara kod Vukovara, potvrdio je glasnogovornik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela.


Grafiti su ispisani najvjerojatnije flomasterom, slova su veličine 10-tak centimetara dok su četiri ćirilična slova 's' duplo već, izjavio je policijski glasnogovornik dodavši da je očevid u tijeku.

Vezani članci Kreativni vandalizam (Foto: sadanduseless.com) - 7 Je li umjetnost izlika za vandalizam? Pogledajte njihove radove pa provjerite zaslužuju li oprost Grafiti (Foto: brightside.me) Svijet bi bio puno šarenije mjesto da ne postoje zakoni protiv grafita

Po riječima predsjednik Društva zatočenika srpskih koncentracijskih logora Danijela Rehaka to je prvi put da je Spomen dom na Ovčari nagrđen porukama mržnje.

Grafiti neprimjerena sadržaja i poruke mržnje inače su razmjerno česta pojava u Vukovaru pa su prošloga četvrtka 20-tak polaznika Međunarodne ljetne škole 'Rebuilding the Community' proveli akciju prebojavanja grafita i poruka mržnje na više desetaka vukovarskih fasada.

Tu su školu organizirali Udruga pushLAB iz Zagreba i Rutgers Sveučilište iz New Jerseya.