Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mesić razgovarao sa Sanaderom, konzultacije o mandatu nakon rezultata DIP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader razgovarali su danas u Uredu predsjednika RH o funkcioniranju institucija u razdoblju do izbora nove vlade.

U priopćenju se navodi da će konzultacije za davanje mandata za sastav nove hrvatske Vlade započeti nakon što predsjednik Republike dobije rezultate iz Državnog izbornog povjerenstva.

Pročitajte i ovo Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata" Slika nije dostupna Odbijenica predsjedniku Pupovac: Mesićeva je inicijativa dobra i treba je prihvatiti

S obzirom na to da će predsjednik Republike boraviti u Bruxellesu od 2. do 5. prosinca, gdje će razgovarati s najvišim dužnosnicima Europske unije, Europskog parlamenta i NATO-a, te će održati predavanje o približavanju Hrvatske euroatlantskim integracijama, predsjednik i premijer razgovarali su o funkcioniranju institucija u razdoblju do izbora nove vlade pri čemu je naglašeno kako sve institucije djeluju u skladu sa svojim nadležnostima, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.

>> DIP će rezultate izbora objaviti nakon ponovljenih izbora i isteka žalbenih rokova

>> Maček: 'HDZ ima 10 mandata više od SDP-a'

>> HDSSB nudi SDP-u državu za grad?

>> Adlešić: Nisam sigurna da je Tanković tako čvrsto uz SDP

>> Milanović i Pusić: Imamo zastupnika više od HDZ-a

Predsjednici Republike i Vlade razgovarali su također i o pripremnim aktivnostima vezanim za članstvo Hrvatske u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader izvijestio je predsjednika Mesića o čestitkama koje je dobio na dobro provedenim izborima, kao i na uspjehu kojeg je postigao, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene