Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader razgovarali su danas u Uredu predsjednika RH o funkcioniranju institucija u razdoblju do izbora nove vlade.


U priopćenju se navodi da će konzultacije za davanje mandata za sastav nove hrvatske Vlade započeti nakon što predsjednik Republike dobije rezultate iz Državnog izbornog povjerenstva.

Vezani članci Branko Bačić Bačić nakon sastanka vladajućih: "Dario Hrebak je na sastanku raspravljao o HGK i zadovoljan je" Slika nije dostupna Sanader: HDZ ima veću podršku nego što javnost zna

S obzirom na to da će predsjednik Republike boraviti u Bruxellesu od 2. do 5. prosinca, gdje će razgovarati s najvišim dužnosnicima Europske unije, Europskog parlamenta i NATO-a, te će održati predavanje o približavanju Hrvatske euroatlantskim integracijama, predsjednik i premijer razgovarali su o funkcioniranju institucija u razdoblju do izbora nove vlade pri čemu je naglašeno kako sve institucije djeluju u skladu sa svojim nadležnostima, navodi se u priopćenju iz Ureda predsjednika RH.

>> DIP će rezultate izbora objaviti nakon ponovljenih izbora i isteka žalbenih rokova

>> Maček: 'HDZ ima 10 mandata više od SDP-a'

>> HDSSB nudi SDP-u državu za grad?

>> Adlešić: Nisam sigurna da je Tanković tako čvrsto uz SDP

>> Milanović i Pusić: Imamo zastupnika više od HDZ-a

Predsjednici Republike i Vlade razgovarali su također i o pripremnim aktivnostima vezanim za članstvo Hrvatske u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Predsjednik Vlade Ivo Sanader izvijestio je predsjednika Mesića o čestitkama koje je dobio na dobro provedenim izborima, kao i na uspjehu kojeg je postigao, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.