Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zagrebačke osnovne škole

Na jesen u školu kreće 8 tisuća prvašića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U zagrebačkim osnovnim školama traju upisi u prve razrede.

Planira se upisati gotovo 8 tisuća djece u 307 razreda. Zbog pada nataliteta, u posljednjih deset godina broj upisa bio je vrlo malen. No ove godine to bi se moglo promijeniti jer se očekuje veći broj upisa, nešto više od 40 tisuća. U prvi razred mogu se upisati djeca koja su do prvog travnja navršila 6 godina, upisuju se u školu po mjestu prebivališta ili prijavljenog boravišta u Zagrebu te koja su bila na obaveznom pregledu. Upisi u zagrebačkim školama traju još sutra, dok će u ostalim županijama biti u lipnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komplikacije s testiranjima Što će biti s upisima prvašića u škole? "Informacije koje dobivamo iz Ministarstva su konfuzne i nedorečene" Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) zaželio razumijevanje Počela nova školska godina, Plenković prvašićima: ''Vi ste budućnost Hrvatske''

'Od očekivanih 75 učenika mi smo već 54 upisali i veselimo se našim novim prvašićima', rekla je Biserka Fundak Jamičić, psihologinja OŠ Jure Kaštelan.

'Danas su djeca dosta otvorena, ali ima i onih koji su sramežjivi.
No, vesele se školi uglavnom i  raduje ih i nas isto', tvrdi Zdravka Ciglenečki, pedagoginja OŠ Jure Kaštelan.

U prvi razred mogu se upisati djeca koja su do prvog travnja navršila 6 godina, upisuju se u školu prema mjestu prebivališta ili prijavljenog boravišta i koja su bila na pregledu kako bi se utvrdilo njihovo psihofizičko stanje.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene