Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zagrebačkim osnovnim školama traju upisi u prve razrede.


Planira se upisati gotovo 8 tisuća djece u 307 razreda. Zbog pada nataliteta, u posljednjih deset godina broj upisa bio je vrlo malen. No ove godine to bi se moglo promijeniti jer se očekuje veći broj upisa, nešto više od 40 tisuća. U prvi razred mogu se upisati djeca koja su do prvog travnja navršila 6 godina, upisuju se u školu po mjestu prebivališta ili prijavljenog boravišta u Zagrebu te koja su bila na obaveznom pregledu. Upisi u zagrebačkim školama traju još sutra, dok će u ostalim županijama biti u lipnju.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Prvašići s Korčule na vjeronauku crtali kolege koji ga - ne pohađaju, oglasila se i Biskupija Ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Slovenci dobili dodatni dan godišnjeg za pratnju prvašića, ali postoji "kvaka"

'Od očekivanih 75 učenika mi smo već 54 upisali i veselimo se našim novim prvašićima', rekla je Biserka Fundak Jamičić, psihologinja OŠ Jure Kaštelan.

'Danas su djeca dosta otvorena, ali ima i onih koji su sramežjivi.
No, vesele se školi uglavnom i  raduje ih i nas isto', tvrdi Zdravka Ciglenečki, pedagoginja OŠ Jure Kaštelan.

U prvi razred mogu se upisati djeca koja su do prvog travnja navršila 6 godina, upisuju se u školu prema mjestu prebivališta ili prijavljenog boravišta i koja su bila na pregledu kako bi se utvrdilo njihovo psihofizičko stanje.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju