Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sramota:

Na internetu osvanuo poziv na linč homoseksualaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U grupi koja je pokrenuta na internetu članovi su izrazili najgore moguće prijetnje a dovoljno je reći da u opisu stoji 'nek se u ovoj grupi skupe svi mladi koji će u srpnju doći na rivu razbiti ovin psihopatima glavu!'.

Na Facebooku je u nešto više od osam dana u grupi 'Nećemo pedere u Splitu' okupljeno gotovo osam tisuća ljudi. Povod ovakvoj grupi je članak u Slobodnoj Dalmaciji pod naslovom 'Split u srpnju postaje središte homića s područja bivše Jugoslavije' u kojem se najavljuje veliki queer party koji se u srpnju treba održati u Splitu, a prema organizatorici Giti sada traže prostor gdje će se okupiti homoseksualci s područja cijele bivše države.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završio bez incidenata Baldasar: Split je jednom pogriješio, ali mislim da je to danas ispravio Slika nije dostupna 'Kontra' kontra 'U ime obitelji' Danas na zagrebačkim ulicama: 'Marš za bračnu jednakost'

U grupi koja je pokrenuta nakon ovog članka članovi su izrazili najgore moguće prijetnje a dovoljno je reći da u opisu stoji 'nek se u ovoj grupi skupe svi mladi koji će u srpnju doći na rivu razbiti ovin psihopatima glavu!'. Među izjavama članova grupe ima onih najgorih vrsta od kojih nabrajamo samo neke: 'Triba bacit molotovljeve koktele na njih pa ćeš onda vidit kako gore topla braća', 'Na novoj rivi ima dovoljno stupova za visanje za sve pedercine', 'Triba ih sve pobit ma koje su im to glupe sheme da je to niuhov identitet?? to je bolest jebena koju triba sasic u korjenu. sbe pedere triba nabit na kolac pa nek gustaju do smrti', 'Jedva ih čekamo, bit će mrtvih', 'Ajde ljudi kad dođu da im razbijemo pičku kako treba, nemojte odustati svi dođite', i tako dalje, i tako dalje.

Iskorak će podnijeti kaznene prijave

Kristijan Grđan, aktivist skupine Iskorak rekao je da nije do našeg poziva bio upoznat s ovom skupinom na Facebooku, ali da će svakako istražiti što se piše gore te će podnijeti kaznenu prijavu protiv svih koji su pisali prijetnje. Napomenuo je da u svim sličnima situacijama pokreću kaznene prijave te da nema regionalnih razlika u Hrvatskoj što se tiče prijetnji upućenih homoseksualcima.

Poziva se mlade da se učlane u grupu Središnji stožer Mladeži HDZ-a

Zanimljivo je da u grupi među 360 postova ima i onaj korisnika koji se predstavlja kao Središnji stožeri mladeži HDZ-a u kojem stoji da 'širenje homoseksualnog lobija u evropi pa i u Hrvatskoj treba zaustaviti svim sredstvima'. Središnji stožer navodi da taj lobi danas osjetimo i u Hrvatskoj, a da ga vidimo u novim domaćim serijama gdje obvezno imamo jednu ulogu rezerviranu za homoseksualce. Na kraju se poziva sve da se učlane u skupinu 'Središnji Stožer Mladeži HDZ-a', kako bi objedinili sve članove HDZ-a na Facebooku iz Hrvatske, BiH te ostale dijaspore uz završnu poruku 'Budimo jedinstveni i to pokažimo drugima Bog i Hrvati'..

Mislav Banek, predsjednik Mladeži HDZ-a, rekao je za Dnevnik.hr kako se oni kao organizacija odriču tog teksta te napominje da na Facebooku nemaju nikakvu grupu niti stranicu, nego samo imaju vlastitu internetsku stranicu. 'Ovdje se radi o malverzaciji te je tu grupu mogao otvoriti bilo tko. Službena organizacija Mladeži HDZ-a nema nikakvu vezu s ovim tekstom i grupom', rekao je Banek.

Policija će istražiti ovu grupu

Kontaktirali smo i Ravnateljstvo policije i splitsku policiju hoće li istražiti ove prijetnje i pokrenuti zakonske radnje protiv odgovornih, ali oni do našeg upita nisu bili upoznati s ovime te su obećali da će istražiti ovaj slučaj i javiti nam naknadno ima li ovdje elemenata za kaznenu prijavu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene