Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Hvaru i u Dubrovniku vatra prijetila kućama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto prije 11 sati između mjesta Sveta Nedjelja i Ivan Dolac kod Jagodne na južnoj strani otoka Hvara izbio je požar koji je zaprijetio kućama i tamošnjem autokampu iz kojega su premješteni gosti.

Opasnost je brzom intervencijom otklonjena, doznaje se od pomoćnika državnoga vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislava Vuke.

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru

Vatra je zahvatila borovu šumu, nisko raslinje i makiju.

Iz opreza su gosti autokampa Jagodna premještenu na drugu lokaciju, no nije riječ o evakuaciji već o sigurnom zbrinjavanju ljudi, naglasio je Vuko. Dodao je kako u tome dodatne poteškoće stvaraju mali gabariti tunela Pitve koji onemogućavaju prebacivanje većeg broja ljudi istodobno.

Požar gase helikopter i dva kanadera. Uz mjesne gasitelje
sudjeluju i pripadnici interventne postrojbe koji su smješteni u Jelsi na Hvaru, a s kopna je upućeno još 35 vatrogasaca sa šest vozila.

Dio vatrogasnih snaga koji je prošao kroz tunel kod Pitvi štiti
mjesto Jagodnu i autokamp. Niti jedna kuća ili vozilo nisu izgorjeli, no, požar ide prema višim predjelima brda što predstavlja dodatni problem gasiteljima koji vatru pokušavaju zaustaviti kako se ne bi proširila na sjevernu stranu brda prema Jelsi, kazao je Vuko.

Ponovno gori u Dubrovniku

U Dubrovniku je danas poslije 13 sati izbio požar u predjelu Gruž, zahvatio je šumu i nisko raslinje na predjelu Nuncijata, ali je ubrzo u jednom dijelu lokaliziran. 

Na požarište su o izašli vatrogasi s 30-ak vatrogasnih vozila koji su uspjeli lokalizirati istočni dio požarišta, a u tijeku je sanacija požarišta od brda Nuncijata prema mjestu Sustjepan.

Zbog požara je zatvorena Jadranska magistrala D8 od Mosta dr. Franje Tuđmana do Ilijine glavice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene