Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uredbom slovenske vlade koja je u subotu stupila na snagu ubuduće je zabranjen teretni promet na pet međudržavnih prijelaza s Hrvatskom.


Promet teretnih vozila od jutros više nije moguć na graničnim prijelazima Pribanjci-Vinica i Harmica-Rigonce (carinarnica Zagreb), Bukovje-Gibina (carinarnica Varaždin), te Plovanija-Sečovlje i Požane-Sočerga (carinarnica Pula).

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Susjedi pojačavaju patrole na granici s Hrvatskom, u pomoć im stižu i policajci iz europskih zemalja Fail ''Majmune, tko ti je dao vozačku?!'' Takvu bahatost u prometu treba najoštrije kazniti

Na području Istre i Rijeke za teretni promet prema Sloveniji i Europskoj uniji tako ostaju otvorena tri međudržavna granična prijelaza - Kaštel-Dragonja, Pasjak-Starod i Rupa-Jelšane.

To će izazvati nezadovoljstvo hrvatskih prijevoznika u Istri kojima je umjesto dosadašnja tri prijelaza za teretni promet sada ostao samo jedan - prijelaz Kaštel-Dragonja koji je nedavno obnovljen i proširen, pišu u subotu Primorske novice iz Kopra.

.