Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisilno udaljeni

VIDEO Drama u Maksimiru: 32 osobe uhićene prilikom deložacije iz stana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Kako su se odbili udaljiti i izaći, te su pružali pasivni otpor, policijski službenici su upotrijebili tjelesnu snagu, odnosno zahvate za privođenje", kažu u policiji.

Čak 32 osobe privedene su u četvrtak prilikom deložacije u zagrebačkom naselju Maksimir, izvijestila je policija koja je u pomoć sudskom ovršitelju pozvana jer je grupa ljudi iz organizacije "Živi zid" pružala pasivan otpor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Deložirana obitelj u Prečkom Interventna upala u stan, na silu iznosili aktiviste Živog zida Slika nije dostupna Privedeni živozidaši Deložirana obitelj Milanović iz Istre, vozač vučne službe odbio odvesti njihov automobil

VIDEO Interventna policija opkolila Posedarje

S obzirom da je osim ovršenice u stanu, koji se nalazi u ulici Dugi dol, bilo više osoba, policija ih je pozvala da napuste stan kako bi se moglo provesti iseljenje, a nakon što su se oglušili upozoreni su da će prema njima biti uporabljena sredstva prisile, objavila je zagrebačka policija na svojoj internetskoj stranici.

"Kako su se odbili udaljiti i izaći, te su pružali pasivni otpor, policijski službenici su upotrijebili tjelesnu snagu, odnosno zahvate za privođenje", kažu u policiji.

Zašto? Evo što je rekao muškarac koji je pucao u Preradovićevoj

U službene prostorije privedene su 32 osobe, a nad 25 njih su uporabljena tzv. sredstva prisile. Privedenima je ponuđena liječnička pomoć, a pružena je četvorici od njih zbog površinskih ozljeda.

Na internetskoj stranici "Živog zida" objavljen je video snimak s jučerašnje intervencije tijekom koje su članovi te aktivističko-političke organizacije, posvećene sprječavanju deložacija građana, pokušali spriječiti iseljenje Gordane Vojković iz tog stana, a što im je početkom listopada i uspjelo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene