Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od četiri promila alkohola u krvi smatra se smrtonosnim. U Hrvatskoj neslavni rekord drži Makaranin kojem je izmjereno 7,44 promila.


Nalaz krvi na kojemu stoji da je pacijentu u utorak u poslijepodnevnim satima izmjereno 7,3 promila alkohola kruži internetom, a riječ je o pacijentu rođenom 1975. godine, zaprimljenom u KBC Zagreb, koji se trenutačno nalazi na intenzivnoj, piše  Večernji list.

Vezani članci Advent u Zagrebu nekad i sad Nekad i sad: Pogledajte kako je naljepši Advent u Europi izgledao lani, a kako izgleda danas Zagrebačka policija traži muškarca s fotografije - 2 Prepoznajete li muškarca na fotografiji? Policija ga traži zbog dvije krađe iz siječnja i veljače

Dok će dio liječnika tvrditi kako je možda riječ o nekakvoj pogrešci, drugi će poručiti da se s ovakvim ekstremima susreću u praksi.

Liječnik tvrdi: 'Nije dobro NE piti alkohol!'

Neslavni rekord i dalje drži mladi Makaranin kojemu je 2003.godine prilikom privođenja zbog obiteljskog nasilja policija izmjerila 7,44 promila alkohola u krvi. Četiri i više promila alkohola u krvi smatra se potencijalno smrtonosnima, pa su ovakvi ekstremi još nevjerojatniji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook