Obavijesti Video Pretražite Navigacija
samo mlađi od 28 godina

MUP traži čak 600 novih policajaca i policajki: Ovo su uvjeti koje kandidati moraju zadovoljiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo unutarnjih poslova natječajem traži čak 600 novih policajaca. Kandidati će morati proći program srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac, koji započinje 10. rujna.

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis polaznika i polaznica u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac, odnosno policajka.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena Ispisana informacija za prijavu boravišta Bijesan na sustav Pismo ministru i policiji koje će postati viralno: "Pokušat ću objasniti govnariju…"

MUP planira upis 600 polaznika programa u 2018./2019. godini, a započet će 10. rujna ove godine.

Nakon što prođu program, primat će se u radni odnos u policijskim upravama ili u drugim jedinicama Ravnateljstva policije.

U uvjetima natječaja stoji da se natjecati mogu hrvatski državljani sa završena četiri razreda srednje škole koji na dan 10. rujna 2018. neće imati navršenih 28 godina. Osim toga moraju imati "posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost", kao što moraju imati propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti. Propisuje se i da moraju biti "osobno dostojni za obavljanje policijske službe" te ne smiju biti članovi političke stranke.

Što se tiče dostojnosti za obavljanje policijske službe, u objašnjenju stoji da nju provjerava nadležna policijska postaja sukladno načinu propisanim posebnim pravilnikom.

U njemu, među ostalim, stoji da se provjeravaju i podaci o osobama s kojima osoba živi u zajedničkom kućanstvu, informacije o radnim osobinama i životnim navikama. Provjera se obavlja u razgovoru s osobom, uvidom u javne izvore, službene evidencije te zbirke podataka državnih i javnih tijela, ali i razgovorom s drugim osobama po procjeni policajca koji radi provjeru. 

Kandidati se na ovom natječaju mogu pozvati i na pravo prednosti, i to prema Zakonu o braniteljima, Zakonu o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata te Ustavnom zakona o pravima nacionalnih manjina.

Cijeli tekst natječaja možete vidjeti OVDJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene