Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je ranije zabranila nabavku službenih vozila, vlada je danas dopustila MUP-u da za potrebe policije kupi 10 osobnih automobila presretača i 31 motocikla ukupne vrijednosti 8,6 milijuna kuna.


Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko objasnio je da je postupak nabave već pokrenut prije donošenja odluke o zabrani kupnje vozila i da je ta nabavka planirana Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa. 

Vezani članci Sjednica Vlade (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) - 2 Plenković: "Sutra očekujemo rezultate o štrajku i onda ćemo vidjeti koje korake poduzeti dalje" Bolnička čekaonica (Foto: Dnevnik.hr) Prekipjelo im: Liječnici pokreću akciju povlačenja suglasnosti za prekovremeni rad

U okviru tog programa, ove će se godine utrošiti ukupno 40 milijuna kuna, a Karamarko je podsjetio da je ove godine do današnjeg dana poginulo 338, a u istom prošlogodišnjem razdoblju 420 osoba.

>> MORH troši 386 tisuća kuna na ZIPPO upaljače

Ministarstvu poljoprivrede vlada je odobrila sufinanciranje troškova otkupa i skladištenja mandarina, jabuka prve klase i jabuka za industrijsku preradu. Za tu će se namjenu osigurati 43,5 milijuna kuna, a ministar Petar Čobanković kazao je kako je u sufinanciranje otkupa i skladištenja jabuka vlada krenula potaknuta dobrim iskustvima iste takve odluke s mandarinama, koja je uredila tržište, smanjila sivu ekonomiju i povećala izvoz mandarina. (Hina)