Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MUP treba pomoć

ALARMIRAN EUROPOL Crtače svastike s Poljuda traže i i Izraelci?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska policija i dalje pokušava otkriti tko su “slikari” odgovorni za crtanje kukastoga križa na Poljudu, nekoliko dana pred utakmicu Hrvatske i Italije.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) je preko Europola zatražio od policija europskih zemalja pomoć u otkrivanju identiteta dvojice počinitelja koji su na poljudskom stationu iscrtali svastiku, piše Slobodna Dalmacija.

Svim europskim policijama poslana je snimka s nadzorne kamere poljudskog stadiona na kojoj se, u iznimno lošoj rezoluciji, vide počinitelji. Europski će policajci pokušati poboljšati kvalitetu snimke i tako moguće dobiti bolji uvid u identitet počinitelja.

Pročitajte i ovo Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..." Split: Obilježena 33. obljetnica osnutka IX. bojne HOS-a Postrojavanje na 10. travnja FOTO Na HOS-ovoj obljetnici Skejo, Glasnović, Miljanić...; Šef splitskog SDP-a poslao poruku: "Posveta herojima, a ne Skejinu falsificiranju"

Ostojić: Bez čvrstih dokaza nema uhićenja u aferi 'svastika'

Kako neslužbeno doznaje Slobodna, snimka će biti poslana i izraelskoj policiji, koja ima velikih iskustava u sličnim akcijama, no prije samog slanja snimke, Izraelci su od MUP-a, odnosno splitske policije, zatražili tehničke karakteristike kamere kojom su snimljeni počinitelji. Istovremeno, s ograde, koju su “slikari” preskakali, uzeti su otisci, pa će se i preko njih pokušati doći do počinitelja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene