Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premalo zaposlenih

Mrsić: Do 2020. trebamo imati 2 milijuna zaposlenih Hrvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ključ je prestati obrazovati mlade za Zavod za zapošljavanje, odnosno potrebno je suradnjom sa gospodarstvenicima pronaći poslove za koje treba školovati mlade - kaže ministar Jovanović

'Do 2020. godine želimo dva milijuna zaposlenih Hrvata', rekao je ministar rada Mirando Mrsić na Microsoftovoj konferenciji 'Znanjem i inovacijama do konkurentne Hrvatske' dodavši kako se ne slaže s mišljenjem da je u Hrvatskoj previše umirovljenika, već misli da imamo premalo zaposlenih.

Pročitajte i ovo Izmjene Zakona o radu: Sindikati najavljuju otpor sindikati na nogama Slijedi li nam vruća sindikalna jesen? "Ako se to pokuša lomiti preko koljena i na silu, mi ćemo znati odgovoriti" Slika nije dostupna Najavio smanjenje nezaposlenosti Mrsić: Zakon o radu ne odgovara sadašnjem trenutku, moramo donijeti novi!

'Hrvatska je u proteklih nekoliko godina izgubila oko 100 tisuća radnih mjesta koja moramo vratiti, no ključ je prestati obrazovati mlade za Zavod za zapošljavanje, odnosno potrebno je suradnjom sa gospodarstvenicima pronaći poslove za koje treba školovati mlade ili prekvalificirati starije građane na burzi.

Promjene trebaju krenuti od osnovne škole, a treba promijeniti što i kako se uči u školi - naglasio je ministar obrazovanja Željko Jovanović. Na konferenciji se dotaklo i Zakona o radu, koji, tvrde, treba hitno mijenjati, ali u dogovoru sa svim socijalnim partnerima. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene