Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudesna ozdravljenja

Može li se izmjeriti snaga vjere?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Može li biti toliko jaka da pomaže tamo gdje je i medicina digla ruke, kad lijekovi više ne djeluju? Naši sugovornici kažu da može.

Kay Đuraković je povratnica iz Amerike. S 28 godina čula je dijagnozu koju nije htjela čuti – rak jajnika. Terapije nisu djelovale, i liječnici su je poslali kući da umre, ispričala je za Provjereno.

Pročitajte i ovo Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno" Provjereno o nepravilnostima u općini Vođinci - 4 Večeras u Provjerenom Načelnik potrošio desetke tisuća eura na ilegalne objekte, a njegov je odgovor nevjerojatan: "Pa što da ja radim?"

>> 'Pobijedio sam tumor, hvala Bogu! Pomogli su mi molitva i liječnici'

„Sprovod mi pripremili, gdje će me zakopati, sve su pripremili. Ali ja nisam nikad željela umrijeti, u meni je bila želja da živim," rekla nam je Kay dok je gledala dokumentarac koji su o njezinom čudesnom ozdravljenju snimili Amerikanci.

Kay je, kaže, vjerom pobijedila bolest.

„Primila sam Euharistiju i tu se nešto jako jako dogodilo u meni. Ja sam žarko Boga zamolila oproštenje," rekla nam je.

Liječnici su je još jednom otpisali – nakon zatrovanja crijeva. Dali su joj 24 sata. Prijateljica ju je nagovorila da pogleda kršćanski program u kojem su molili za bolesne. Pogledala je, da joj udovolji.

„Kao da je bio kamen najveći što postoji na svijetu na meni, najedanput, otišao je s mene. Kao perce sam bila lagana, plakala sam, smijala se, nisam znala što bi od sebe“, priča Kay o drugom čudesnom ozdravljenju.

Bilo je to prije više od 35 godina. Sličnu priču ima i Franjo. '88. je obolio od multiple skleroze zbog koje je izgubio i vid.

"Bilo je to jedan četvrtak, čovjek se sjeća svih detalja, išao sam na posao i lijevo oko, hoću ga posvrbiti i vidim da više ne vidim cestu i shvatim da sam slijep na desno oko. Onda je otkazalo i lijevo oko“, ispričao nam je Franjo.

Posjetio je seminar u Zadru koji je vodio pater James, misionar i karizmatik.

„Dogodila se predivna stvar! Rekao je prvu večer pater James, jedan Franjo je ozdravio od skleroze multiplex! To sam bio ja. Posebni trnci, toplina, teško je opisati, ali nešto je posebno, nešto neopipljivo, a tako je čudesno“, opisuje Franjo trenutak ozdravljenja.

Franjo je već 15 godina uz patera Zvjezdana Linića u samoborskom Taboru. Fenomeni ozdravljenja, kaže u šali, do njega dođu zadnji, kad se sve već razglasi.

„Mislim da su ljudi uvijek isti, inertni pomalo, onda ih nešto ovakvo zapali, pa mi je drago da se to dogodi i događa. Bio bi čudan svećenik kad ne bi vjerovao, Evanđelje je puno čudesa“, rekao nam je pater Zvjezdan Linić.

Za znanost - čudesna ozdravljenja su prirodna pojava.

„Ako se čovjek poreže, nakon nekog vremena te porezotine više neće biti. Imamo neke unutrašnje mehanizme koji nam pomognu da ozdravimo. Sve te mehanizme mi danas ne poznajemo, ne znamo kako ih u pravi čas aktivirati", rekao nam je znanstvenik Dario Hrupec.

Fenomene ozdravljenja je teško istraživati, kaže. Upravo zbog - rijetkosti. Medicina ih ne negira, ali pravog objašnjenja nema.

"Znanost nema sve dogovore, jer kad bi imala, ukinula bi samu sebe, ne bi bila potrebna. Možda ćemo jednog dana znati, onda ćemo mnogim ljudima moći pomoći, ne da jedan od milijun ozdravi nego da eventualno samo kod jednog ne djeluje," zaključio je.

I Franjo i Kay su dobili zdravlje kada medicina nije imala riješenja. Vjerom? Velikom željom za životom? Je li se tijelo pokrenulo kada je najviše trebalo? Odgovor će svi pripisiti onome u što vjeruju. Kojoj god se strani priklonili - oni su ozdravili.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene