Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavljanje idući tjedan

Hrvatska vojska dobila tešku artiljeriju: Stigle haubice PzH2000

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prve dvije samohodne haubice PzH2000, od ukupno 16 koje je MORH nabavio od njemačkog Ministarstva obrane, dopremljene su u petak u Hrvatsku, priopćeno je iz MORH-a.

Jedna operativna haubica bit će smještena na Vojnom poligonu "E. Kvaternik“ u Slunju, dok će druga, haubica za obuku, biti korištena na vojnom poligonu Cerovec. Sukladno ugovorenoj dinamici isporuke dolazak ostalih haubica u Hrvatsku planiran je do kraja 2017. godine.

Pročitajte i ovo Rafalei u Hrvatskoj povijesni prelet VIDEO Snimka iz kokpita: Pogledajte kako su piloti iz Rafalea pozdravili hrvatske građane! Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 12 Povijesni prelet FOTO/VIDEO U četvrtak se na hrvatskom nebu ispisuje povijest: Anušić objavio veliku vijest

"Opremanjem Oružanih snaga RH haubicama PzH2000 zadovoljit će se potrebe za modernizacijom i opremanjem Hrvatske kopnene vojske suvremenim samohodnim topničkim oružjem, te će se ispuniti i jedan od preuzetih Ciljeva sposobnosti NATO-a", navode iz MORH-a i najavljuju da će predstavljanje prve dvije pristigle haubice za predstavnike medija biti idućeg tjedna u Remontnom zavodu Oružanih snaga. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene