Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MORH: Isporučeni novi helikopteri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo obrane potvrdilo je da su dva od ukupno deset helikoptera Mi-171, vrijednih 65 milijuna dolara, stigli u Zrakoplovnu bazu Pleso.

Radi se o helikopterima koje Ruska Federacija isporučuje Hrvatskoj na ime dijela kliriniškog duga od 185,7 milijuna američkih dolara.

Pročitajte i ovo Pripadnici Hrvatske vojske u službi glasali su na posebnim biračkim mjestima - 3 Posebna biračka mjesta Izašli na birališta: Pogledajte kako su glasali hrvatski vojnici i vojnikinje Slika nije dostupna Tražilo je 45 pripadnika HGSS-a Tražili je kilometrima, a žena mrtva blizu kuće

Prema dostupnim podatcima, riječ je o višenamjenskim
letjelicama koje će s vremenom zamijeniti sadašnje helikoptere tipa Mi-8, a njima će se koristiti i Hrvatska gorska služba spašavanja.

Helikopteri Mi-171 opremljeni su zapadnom tehnologijom i borbenim sustavima u skladu s NATO standardom, a zbog opreme koja je ugrađena bit će olakšan transport ozlijeđenih. 

Tako Mi-171 može prevesti čak 37 osoba ili četiri tone tereta, a maksimalni dolet mu je 610 kilometara, odnosno gotovo 1100 kilometara s dodatnim tankovima za gorivo. 

Helikopter Mi-171, kako je preimenovan za potrebe izvoza, u Rusiji nosi naziv Mi-8 AMTSh. Riječ je o modernijoj verziji helikoptera Mi-8, kakav je u srpnju pao u Vukovaru, a o razlozima pada tog helikoptera još iz MORH-a nema novih vijesti.

Helikopteri su stigli preksinoć i u Zrakoplovno-tehničkom zavodu bit će pripremljeni za let i obavljanje redovitih zadaća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene