Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Montgomery prodao kuću za 1,2 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rekordnu cijenu od 12.631 euro (ukupno oko 9 milijuna kuna) po kvadratu privatne kuće u čitavoj Hrvatskoj postigao je bivši američki veleposlanik u RH William Montgomery.

Svoj dom u Cavtatu, čija je površina 95 metara četvornih, ponudio je za 1,2 milijuna eura Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a kako ona nije iskoristila svoje pravo prvokupa, više nema zapreke da se, nakon potpisanog predugovora, potpiše ugovor o prodaji između Montgomeryja i Thomasa Mustera, najboljeg austrijskog tenisača svih vremena, piše Jutarnji list

Pročitajte i ovo Cavtat - 2 Kako je to moguće? Sanacija i gradnja rive u Cavtatu, koji je zaštićena kulturna cjelina, dobila dozvole bez suglasnosti konzervatora Nathalie Reyes, američka ambasadorica Sletjela u zračnu luku Nova američka veleposlanica stigla u Zagreb: Objavila fotografiju na kojoj su mnogi uočili zanimljiv detalj

Poznato je da je Montgomery dugo pokušavao prodati svoju novoobnovljenu kuću na rivi, u zaštićenoj kulturnoj jezgri Cavtata, te da je bio jako zainteresiran za kupnju kuće Tereze Kesovije u Čilipima. 

Od tražene cijene nije želio odustati, zbog čega je, prema riječima trgovaca nekretninama, do realizacije prodaje došlo tek nakon nekoliko godina.

Montgomery je kuću kupio od nasljednika sestre slavnog cavtatskog slikara Vlaha Bukovca dok je obnašao funkciju američkog veleposlanika u Hrvatskoj, a obnovio ju je i u nju se uselio 2001. godine.

Tijekom svog ovoljetnog boravka na Festivalu &8220;Julian Rachlin and Friends&8221; u Dubrovniku poznati austrijski tenisač, dobitnik Grand Slama na French Openu 1995., Thomas Muster, bio je očaran ljepotama juga Hrvatske i navodno se u Montgomeryjevu kuću na cavtatskoj rivi zaljubio &8220;na prvi pogled&8221;. 

No, kako je riječ o nekretnini koja spada u kategoriju kulturnih dobara, trebalo je proći pravnu proceduru u kojoj je kuća prvo morala biti ponuđena Općini Konavle, a onda Županiji.

Montgomeryjeva se kuća na dubrovačkom tržištu vodila kao iznimno atraktivna građevina, jednako zanimljiva kao kuća Tereze Kesovije, koja je prodana za navodno 1,5 milijuna eura, ili kuća Lovre pl. Matačića u Lozici za koju je ruski bogataš Vekselberg prije nekoliko godina izdvojio oko 5 milijuna eura, ali te su kuće velike po nekoliko stotina metara četvornih površine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene