Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pridružili im se i sportaši

Mladi Splićani znaju se zabaviti i bez alkohola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da se mladi mogu dobro zabaviti i bez alkohola pokazali su Splićani.

Kokteli su napravljeni, ali bezalkoholni. Samo ovakvi su se sinoć služili mladima koji su došli na prvu Večer bez alkohola. 'Sviđa mi se, dobro je što je napravljeno nešto ovako jer mislim na svakim zabavama se većinom pije', rekla nam je 17-godišnja Ana. Večer bez alkohola organiziralo je splitsko Vijeće učenika, u sklopu projekta prevencije pijenja alkohola.

'Htjeli smo pružiti alternativu neku mladima, pogotovo u Splitu, jer pokazuje se da s vremenom sve više mladih pada na neke poroke', istaknuo je Hrvoje Bašić iz Vijeća učenika. I poznati sportaši došli su se zabaviti bez alkohola. 'Mislim da je najbolje kad si trijezan se zabaviti, jer zapravo, kad si pod utjecajem alkohola nema ništa korisnoga toga', kaže Drago Gabrić, nogometaš.

'Meni je puno bolje bez alkohola i puno bolje se zabavim, ne znam za taj način zabave uz alkohol, mislim da donosi samo puno loših stvari, mislim da je ovako kokteli zdravi i zdrav način života i zdrav način zabave', smatra Ana Zaninović, taekwondašica. Policija upozorava kako je i veliki problem dostupnost alkohola maloljetnicima jer svi ne poštuju zabranu prodaje.

'Samo u posljednjem nadzoru u gradu Splitu koje smo proveli u jednoj večeri, utvrdili smo u pet ugostiteljskih objekata da su maloljetnici usluženi alkoholom što na neki način pokazuje da ugostitelji nemaju razvijenu svijest o njihovoj ulozi u smanjenju tog problema', otkrio je Marko Doljan iz PU splitsko-dalmatinske.

Kazne se kreću od 5 do 100 tisuća kuna. No bez obzira na to ima onih koji će maloljetne uslužiti. 'Pa u nekim kafićima i klubovima prodaju maloljetnicima alkohol, a u nekima ne daju', kaže 15-godišnja Matea. Stoga bi ovakvih bezalkoholnih večeri moglo biti i više.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene