Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za ugrožene stanovnike

'Mladi protiv gladi': U Vinkovcima otvorena socijalna samoposluga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U organizaciji udruge 'Mladi protiv gladi' danas je u Vinkovcima s radom počela socijalna samoposluga, u kojoj će siromašni i socijalno ugroženi stanovnici Vinkovaca i okolnih mjesta, temeljem bodova utvrđenih na osnovu primanja, besplatno podizati hranu i higijenske potrepštine.

Na svečanosti otvorenja Socijalne samoposluge, na adresi Gajeva 17a, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić izrazio je ponos što su mladi Vinkovčani pokazali želju pomoći sugrađanima u potrebi, te što se veliki broj škola i poduzetnika uključio u ovaj projekt.

Nadam se da će ubuduće samoposluga biti sve punija proizvoda, a broj korisnika sve manji, rekao je Karlić. U ime Vukovarsko-srijemske županije pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj, Gabrijela Žalac, uručila je predsjednici udruge 'Mladi protiv gladi', Jeleni Gilji, narudžbenicu na 5.000 kuna za nabavu potrepština za socijalnu samoposlugu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završena obdukcija Policija otkrila uzrok smrti osobe pronađene u Bosutu Ilustracija Zadržan na liječenju Užas u Vinkovcima: Nožem napao dvojicu policajaca, jednog ozlijedio pa pobjegao

>> Otkrivamo kako će se dijeliti socijalna pomoć i povlastice građanima!

Predsjednica udruge Jelena Gilja istaknula je da sličan projekt već dvije godine funkcionira u Rijeci te će po istom modelu funkcionirati i u Vinkovcima.  Prostor za rad socijalne samoposluge osigurao je vinkovački poduzetnik Ivan Cvitković, a policama ga je opremila tvrtka Vinkoprom.

Udruga 'Mladi protiv gladi' ima 40-tak članova, a cilj joj je, među ostalim, potaknuti volonterizam među mladima. Članovi Udruge iskustva u humanitarnom radu do sada su stjecali na projektu "Kruh milosrđa" kojega vodi časna sestra Berhana Katić.

U evidenciji Udruge je 394 socijalno ugrožene obitelji sa šireg područja grada Vinkovaca, a Udruga će u buduće surađivati i sa Centrom za socijalnu skrb. Potrepštine za socijalnu samoposlugu pribavljat će se u vinkovačkim školama, vrtićima, pomoć su obećali i trgovački lanci, a namjera je Udruge organizirati i humanitarne koncerte s kojih bi prihod išao za potrebe socijalne samoposluge.

Socijalnu samoposlugu i njene mlade volontere blagoslovio je msgr. Tadija Pranjić iz vinkovačke župe Svetih Euzebija i Poliona. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene