Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osvojio Michelinovu zvjezdicu

Uzeo sudbinu u svoje ruke: Kako je bivši student elektrotehnike postao jedan od najmlađih chefova na svijetu

Deni Srdoč i Mario Štokić (Foto: Dnevnik.hr)
Deni Srdoč i Mario Štokić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Deni Srdoč (Foto: Dnevnik.hr) Deni Srdoč (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Deni Srdoč (Foto: Dnevnik.hr) Deni Srdoč (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Mario Štokić (Foto: Dnevnik.hr) Mario Štokić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Deni Srdoč i Mario Štokić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Imao je tek 24 godine kada je postao šef kuhinje uspješnog restorana, a njegovi rezultati posebno su impresivni zbog velike promjene na koju se odlučio.

Deni Srdoč na trećoj godini studija elektrotehnike odlučio je okrenuti novu životnu stranicu i prekvalificirati se za kuhara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sajam hrvatskog sela Dašak Slavonije u srcu Zagreba: Domaće životinje i tradicionalne delicije

"Na kraju dana kad udahneš i kažeš – odlično sam odradio posao, budeš zadovoljan, sretan. Svakome bih poželio da radi ono što voli", kaže Srdoč.

Recept je to kojim je mladi Deni Srdoč osvojio svijet i Michelinovu zvjezdicu, prestižnu ocjenu koju dobivaju samo najbolje kuhinje.

"Mi smo je dobili i onda je nastao kaos, emocije su nas oprale i uživamo u svakom trenutku toga", kaže Srdoč.

Uspio je to sa samo 26 godina kao jedan od najmlađih šefova na svijetu. Proglašen je i mladim talentom godine. No život mu je mogao izgledati potpuno drukčije. Studirao je elektrotehniku te je trebao naslijediti obiteljski posao.

"Nisam bio sretan i onda sam nakon druge ili treće godine rekao roditeljima da bih se volio baviti nečim drugim. Pitali su što to i ja sam odgovorio da bih htio biti kuhar. To je bio šok", kaže Srdoč.


Šok je brzo prošao, a mladi Krčanin danas je šef kuhinje lovranskog restorana, u kojoj je sa svojih 27 godina najstariji član.

"Deni je mene naučio sve što znam, ovdje sam došao na praksu i ja sam čista Denijeva škola", kaže sous chef Mario Štokić.

Ostao vjeran tradiciji 

Hrvatska turistička zajednica Denija je predstavila kao gastroaduta u Milanu jer on ni u modernim receptima ne zaboravlja domaću hranu i tradiciju.

"Istarski kraf koji smo napunili žgvacetom od kupona, to smo jeli ovdje za marendu i svaki bismo put rekli kako je to dobro. Odlučili smo kreirati jedno jelo vrijedno našeg restorana", kaže Srdoč.

Svake godine usavršava se u najboljim europskim restoranima, iz kojih nerijetko stižu i ponude za posao. Nedovoljno dobre da pobijede hrvatsku kuhinju.

"Tradicija, to je nešto što sam ja kao mali jeo i nešto što mogu samo u Hrvatskoj reprezentirati. Kad bih otišao van, morao bi promijeniti svoju kuharsku stilistiku", kaže Srdoč.
Srećom, ovaj gastronomski talent svoju budućnost za sada i dalje vidi na Kvarneru.  

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene