Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije stigao kočiti

VIDEO: Ćirin sin na autocesti naletio na medvjeda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sin legendarnog trenera Ćire, Miroslav Blažević Junior kod Delnica je naletio na 150 kilograma teškog medvjeda koji je pretrčavao cestu. Od siline udarca medo je uginuo, a zahvaljujući sigurnom automobilu, Miro je prošao bez ogrebotine. To je već treći nalet medvjeda na automobil na autocesti.

Sa strahopoštovanjem i još u šoku, sin poznatog tate Ćire i jutros je slikovito opisivao bliski susret s ličkim medom. 'Rekli su mi da sam stvarno imao sreće jer medo je bio ogroman. On je na licu mjesta preminuo. To je zvijer, jadan medo, ali to se ne vidi svaki dan', rekao je Blažević. Kobnog četvrtka Blažević je bio sam u automobilu. Bio je vezan i padala je kiša. Na autocesti iz Zagreba za Rijeku - kod Ravne Gore sa 130 kilometara na sat naletio je na golemog medvjeda koji je pretrčavao cestu. Miro nije stigao kočiti, medo je uginuo na licu mjesta, a Miru je spasio mercedes terenac.

Pročitajte i ovo Gradilište - 1 Očevid u tijeku Na izgradnji autoceste u Baranji poginuo radnik: Sa strojem je skliznuo s povišenog terena i udario u tlo Pomahnitali medvjed u Slovačkoj, ilustracija Harao ulicama grada Slovačke vlasti podigle dronove kako bi ubile pomahnitalog medvjeda: Ozlijedio je 10-godišnju djevojčicu i još četvero ljudi

'Ne znate što vam se desilo jer vi lagano putujete, normalno kroz autoput koji ne može biti sigurniji i sad kao da je jedna stijena ispred vas, netko vam je barikadu postavio i buuuuuum, od kud, kako, što, gdje, da sam bilo koji drugi auto imao mislim da ne bi sada bio tu', kaže Blažević. Da medvjedi vole navraćati na lički dio magistrale svjedoči već nekoliko primjera. U prosincu prije tri godine isprovociran velikim brojem ljudi medvjed je napao vlastitog domara pred našim kamerama. U sjeverozapadnom dijelu Slovenije medvjedi su noćima kopali po kantama za smeće.

>> Policajci ubili medvjeda stradalog na autocesti

Prije dva mjeseca jedan medo izletio je i pred prestravljene supružnike na Dalamtini i poginuo. Zbog nimalo ugodne i traumatične situacije na ličkoj cesti Miro ne želi ni pomišljati što bi bilo da su s njim u kobnom trenutku bili supruga i dvoje djece. Kako bi proslavio novi rođendan, Miro je pripremio feštu. Neće biti medvjeđe šape, ali janjci su već spremni.

Bojite li se 'bliskog susreta' s medvjedom na Dalmatini?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene