Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne brinu ga reakcije

Miro Kovač ne odustaje od rekonstrukcije HDZ-a: "Nikad nisam pisao pisma i pozivao stranačke kolege na neposluh"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miro Kovač, saborski zastupnik HDZ-a, izazvao je pravu buru kada je izjavio, u samom finišu rekonstrukcije Vlade, da je rekonstrukcija potrebna i HDZ-u. Desetak dana kasnije od svoga stava ne odustaje.

Bivši ministar vanjskih poslova i aktualni zastupnik HDZ-a Miro Kovač prilično je uzdrmao vrh HDZ-a izjavom da je toj stranci potrebna rekonstrukcija.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Gost Dnevnika Nove TV Plenković o smjenama Brkića i Kovača: "Na ključnim funkcijama ne može biti netko tko je jučer govorio kako ništa ne valja" Premijer Andrej Plenković Trijumf Plenkovićeva tima Plenković nakon pobjede na izborima u HDZ-u: "Članovi su poslali jasnu poruku..."

Od svoga stava Kovač ne odustaje ni desetak dana kasnije, unatoč prilično burnim reakcijama iz vrha stranke. 

"Stranka se treba obnoviti. Kao član stranke i kao saborski zastupnik koji je izravno izabran u devetoj izbornoj jedinici, zabrinut sam. Rezultat na europskim izborima pokazao je da je HDZ u odnosu na parlamentarne izbore 2016. godine izgubio gotovo trećinu svojih birača. To dovoljno govori. Bio je to dosad najlošiji izborni rezultat HDZ-a na nacionalnoj razini u njegovoj povijesti. Za pobjedu na nadolazećim izborima potrebna je očito promjena politike HDZ-a. Zato su naši članovi u velikom broju i pozdravili moju izjavu", izjavio je Kovač u intervjuu za Jutarnji list.

Reakcije iz HDZ-a ga, kaže, ne brinu jer će cjelokupno članstvo stranke odlučivati tko je kvalificiran za čelnika HDZ-a i tko će biti "glavni u toj igri", a ne pojedinci. "Kao što znamo, HDZ je prema svom statutu demokratska politička organizacija, a ne nasljedna monarhija", kaže Kovač.

Zamjeraju mu da je njegov istup na sam dan izglasavanja novih ministara bio nekorektan, no on se s time ne slaže. "To je argument koji jednostavno ne stoji. Da sam to izjavio prije ili kasnije, u nekoj drugoj prigodi, vjerujem da bi kod nekih pojedinaca reakcije bile slične jer se očito ne želi prihvatiti stvarnost. Podržao sam prijedlog rekonstrukcije Vlade, to sam uostalom bio i najavio. I ponosan sam što nikada nisam pisao pisma i pozivao stranačke kolege na neposluh niti davao ostavku u kriznim trenucima za HDZ i njegovu vladu", kaže Kovač te dodaje da čvrsto stoji iza izjave da je za pobjedu HDZ-a na budućim izborima potrebna rekonstrukcija u HDZ-u.

"To je, ponavljam, mišljenje mnogih naših članova i birača. Moj je interes, tomu stremim, što snažniji i bolji HDZ koji će napokon Hrvatsku reformirati, preporoditi i pretvoriti je u zemlju u koju će se ljudi useljavati, a ne iseljavati", rekao je Kovač za Jutarnji list.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene