Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPASNOST NA CESTI

Bulj pisao Plenkovićevu ministru: ''Butkoviću, je li Vas sramota da našu djecu prevoze 30 godina stari autobusi, stariji od Biblije?''

Miro Bulj
Miro Bulj Foto: DNEVNIK.hr
U Sinju se nakon početka školske godine zapalio autobus ''Prometa Sinj'' koji prevozi djecu pa je gradonačelnik Sinja Miro Bulj pisao ministru prometa Olegu Butkoviću tražeći da da autobusi koji prevoze učenike budu tehnički ispravni, primjerenih godina proizvodnje i sigurni u prometu.

Opet se u vožnji zapalio autobus ''Prometa Sinj'', a vatrogasci koji su dobili dojavu oko 14:55 sati odmah su izašli na teren. Požar je ubrzo ugašen, a opožaren je dio oko motora autobusa.

Sinjski vatrogasci su rekli da ni u autobusu, ni oko njega nije bilo putnika, a veću štetu na vozilu spriječio je vozač koji je požar gasio vatrogasnim aparatom do dolaska vatrogasaca, javio je portal ferata.hr.

Odmah je reagirao gradonačelnik Sinja Miro Bulj, koji se pismom obratio ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću tražeći da da autobusi koji prevoze učenike budu tehnički ispravni, primjerenih godina proizvodnje i sigurni u prometu.

''Nakon brojnih upita, sjednica, dopisa, razgovora i pregovora koje sam imao po pitanju sigurnosti učenika koji se voze javnim prijevozom u Sinju odmah nakon početka školske godine zapalio se autobus ''Prometa Sinj'' koji prevozi našu djecu. Ministre, je li Vas sramota da našu djecu prevoze 30 godina stari autobusi, stariji od Biblije?'', zapitao je Butkovića Bulj.

Pročitajte i ovo Zapalio se autobus u Zagrebu Putnici pozvali vatrogasce VIDEO Zapalio se autobus u Zagrebu, šokirani vozač gasio vatru: ''Petnaest godina radim i ovo mi se prvi put dogodilo''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna policija uhitila vozača FOTO Strašna nesreća u Zemunu: Autobusom uletio u park pa pobjegao, ozlijeđena i djeca

''Tko ovim 'karampalinama' od autobusa, starijima od Sinjske rere, daje dozvolu da uopće sudjeluju u prometu, a kamoli da prevoze našu djecu? Prema svemu sudeći, sami sebi, uz Vaš prešutni blagoslov'', upozorio je Bulj i nastavio: ''Kao gradonačelnik imao sam sastanke u Gradu Sinju s inspektorima za sigurnost cestovnog prometa, a s Vama osobno sam razgovarao u Saboru RH po tom pitanju i još jednom Vas pitam što se poduzeli po pitanju sigurnosti mojih građana i njihove djece?''

''Hitno tražim Vašu intervenciju, da autobusi koji prevoze učenike, prvenstveno budu tehnički ispravni, primjerenih godina proizvodnje i sigurni u prometu. Ako smo osigurali besplatan prijevoz za naše učenike onda njihovim roditeljima nismo platili kartu za strah od mogućnosti da im se djeca iz škole ne vrate živa'', naglasio je Bulj i zatražio ''Butkovićevo hitno očitovanje narodu Sinja i Cetinske krajine''. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene