Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na zahtjev DORH-a

MIP ukida imunitet Branimiru Glavašu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo će odlučiti o zahtjevu DORH-a da se ukine zastupnički imunitet HDSSB-ovu Branimiru Glavašu.

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) u srijedu će odlučiti o zahtjevu DORH-a da se ukine zastupnički imunitet HDSSB-ovu Branimiru Glavašu radi vođenja postupka pred Vrhovnim sudom na temelju odluke kojom mu je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu za ratni zločin u slučajevima "selotjep" i "garaža", potvrdila je predsjednica MIP-a Margareta Mađerić.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Noćna sjednica Sabora - 3 Razmjena poklona Bulj ravnateljici DORH-a darovao majicu, a ona njemu značku

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je preko DORH-a uputilo zahtjev za skidanjem imuniteta Glavašu, koji je 28. prosinca postao zastupnikom, čime je automatski stekao imunitet od kaznenog progona. Skidanje imuniteta je zatraženo radi postupka pred Vrhovnim sudom, temeljem odluke Ustavnog suda", kazala je Mađerić.

Uobičajeno je da Sabor ukida imunitete zastupnicima kada to traži DORH, podsjeća Mađerić, pa je za očekivati da će se udovoljiti i tom zahtjevu.

Ustavni sud je početkom prošle godine ukinuo je presudu kojom je Vrhovni sud pravomoćno osudio Glavaša na osam godina zatvora i naložio Vrhovnom sudu da ponovi postupak protiv Glavaša, te da preispita jesu li u postupku povrijeđene odredbe Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene