Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo će odlučiti o zahtjevu DORH-a da se ukine zastupnički imunitet HDSSB-ovu Branimiru Glavašu.


Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) u srijedu će odlučiti o zahtjevu DORH-a da se ukine zastupnički imunitet HDSSB-ovu Branimiru Glavašu radi vođenja postupka pred Vrhovnim sudom na temelju odluke kojom mu je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu za ratni zločin u slučajevima "selotjep" i "garaža", potvrdila je predsjednica MIP-a Margareta Mađerić.

Vezani članci Andrej Plenković Imamo reakciju Vlade na napise da glavna državna odvjetnica brifira premijera: "Ako postoji navodni utjecaj..." Sabor o proračunu - 3 Nakon nedavnih skandala Sabor ipak prihvatio Izvješće glavne državne odvjetnice

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je preko DORH-a uputilo zahtjev za skidanjem imuniteta Glavašu, koji je 28. prosinca postao zastupnikom, čime je automatski stekao imunitet od kaznenog progona. Skidanje imuniteta je zatraženo radi postupka pred Vrhovnim sudom, temeljem odluke Ustavnog suda", kazala je Mađerić.

Uobičajeno je da Sabor ukida imunitete zastupnicima kada to traži DORH, podsjeća Mađerić, pa je za očekivati da će se udovoljiti i tom zahtjevu.

Ustavni sud je početkom prošle godine ukinuo je presudu kojom je Vrhovni sud pravomoćno osudio Glavaša na osam godina zatvora i naložio Vrhovnom sudu da ponovi postupak protiv Glavaša, te da preispita jesu li u postupku povrijeđene odredbe Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju